אלפי דבורים פשטו על המדשאה הצפונית של המעון הנשיאותי אמש (שישי), ועוררו בהלה קלה בקרב העיתונאים ואנשי התקשורת במקום.
Countless bees swarmed outside the White House, near the press corps' media area, on Friday.
— Fox News (@FoxNews) May 16, 2026
About 20 minutes later, the bees swarmed a hive on a tree on the North Lawn. pic.twitter.com/pXvOlXU1su
נחיל הדבורים העצום, שנראה תחילה כמו ענן של נקודות שחורות בשמיים, התרכז באזור המדיה של רשתות התקשורת בבית הלבן (המוכר כ"פבל ביץ'"). לאחר כ-20 דקות של פאניקה קלה, הנחיל התעשת והתמקם בתוך כוורת על אחד העצים במדשאה הצפונית.
הסיבה הרשמית לפשיטה עדיין לא ברורה, אך העיתוי רחוק מלהיות מקרי. רק לפני מספר שבועות הכריזה הגברת הראשונה, מלניה טראמפ, על הרחבת פרויקט גידול הדבורים של הבית הלבן, והוסיפה שתי מושבות דבורים חדשות לאלו הקיימות במתחם. בנוסף, הציבה מלניה במדשאה הדרומית כוורת חדשה שהיא העתק מיניאטורי ומדויק של מבנה הבית הלבן.
הכוורת המלכותית החדשה של מלניה כבר הספיקה לתפוס את כותרות התקשורת במהלך הביקור הממלכתי האחרון של מלך בריטניה צ'ארלס השלישי והמלכה קמילה בוושינגטון.
הזוג המלכותי הבריטי, הידוע בתמיכתו רבת השנים בענף גידול הדבורים, סייר יחד עם בני הזוג טראמפ במתחם הכוורות המורחב, ואף זכה לטעום מהדבש הרשמי של הבית הלבן, ששולב במנות שהוגשו בארוחת הערב הממלכתית החגיגית.
ברשת פוקס ניוז דיווחו כי הרחבת המושבות נועדה להקפיץ את תפוקת הדבש השנתית של הבית הלבן בכ-13.5 קילוגרמים נוספים. הדבש הנשיאותי משמש את שפי המטבח של המעון, מוענק כשי רשמי מטעם הנשיא והגברת הראשונה למנהיגי עולם, וחלקו אף נתרם לבתי תמחור מקומיים בוושינגטון.
במהלך חודשי הקיץ, מושבת הדבורים הנשיאותית צפויה להגיע לשיא של כ-70,000 דבורים, המייצרות יחד כ-100 קילוגרמים של דבש בשנה. מעבר לייצור הדבש, הדבורים ממלאות תפקיד קריטי בהאבקת גינת הירק המפורסמת של הבית הלבן, גינת הפרחים והצמחייה ברחבי ה"נשיונל מאל". תוכנית גידול הדבורים הרשמית בבית הלבן החלה בשנת 2009, לאחר שנגר של המשרד הראשי, צ'ארלי ברנדט, החל לגדל דבורים במתחם כתחביב אישי מספר שנים קודם לכן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו