"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
תעלומה בארה"ב

גופתו של מדען הגרעין המבטיח בנאס"א נמצאה בטסלה שרופה

גופתו של ג'ושוע לבלנק אותרה כשהיא חרוכה ללא זיהוי בתוך רכבו שהתנגש במעקה בטיחות ועצים באלבמה • משפחתו דיווחה על היעדרותו שעות לפני התאונה לאחר שהשאיר את ארנקו והפלאפון שלו בביתו • הבית הלבן עוקב: לבלנק הוא המדען ה־13 בתחום הגרעין והחלל שמת או נעלם בנסיבות מחשידות בשנים האחרונות

,עודכן
0השמעה
ג'ושוע לבלנק - ההבטחה הגדולה של נאס"א שגופתו נמצאה חרוכה בטסלה. צילום: פוקס ניוז

תעלומת מותו של מדען גרעין בכיר בנאס"א מסעירה את ארצות הברית ומגיעה עד לפתחו של הבית הלבן: ג'ושוע לבלנק בן ה־29 נמצא מת בתוך רכב הטסלה שלו לאחר שהמכונית עלתה באש בעקבות תאונה קטלנית באזור כפרי באלבמה.

על פי דיווחי רשויות האכיפה המכונית התנגשה במעקה בטיחות ובמספר עצים לפני שעלה באש וגופתו של לבלנק הייתה חרוכה עד כדי כך שהמשטרה נדרשה לשלושה ימים ולבדיקות פורנזיות כדי לאשר רשמית את זהותו.

בניין נאס"א בפלורידה,צילום: אי.פי.אי

סימני שאלה ריחפו סביב המקרה טרם מציאת הגופה. משפחתו של לבלנק דיווחה על היעדרותו בשעות הבוקר המוקדמות של יום מותו. לטענת בני המשפחה לבלנק נעלם באופן לא אופייני והשאיר בביתו את מכשיר הטלפון הנייד ואת ארנקו מה שהעלה אצלם חשש כבד כי הוא נחטף. נתוני מערכת ה"סנטרי" של רכב הטסלה חשפו כי המכונית חנתה בשדה התעופה של האנטסוויל במשך ארבע שעות בבוקר האירוע למרות שהנסיעה מערבה לא הופיע בלוח הזמנים שלו לאותו יום.

לבלנק נחשב לאחת ההבטחות בגדולות בנאס"א שם שימש כמוביל צוות בפרויקטים רגישים של הנעה גרעינית בחלל שמטרתם לאפשר טיסות מאוישות למאדים.

בתפקידו האחרון הוא הוביל צוות בפרויקט "DRACO" המפתח מנוע תרמי גרעיני עבור פעילויות בחלל הקרוב לכדור הארץ. מותו מצטרף לשרשרת מטרידה של לפחות 12 מדענים וחוקרים נוספים בתחומי הגרעין והחלל שנעלמו או מתו בנסיבות מסתוריות מאז שנת 2022 חלקם היו קשורים למעבדת ההנעה הסילונית של נאס"א.

טראמפ על מותם המסתורי של המדענים: אני מקווה שמדובר בצירוף מקרים| FOX NEWS

הצטברות המקרים עוררה דאגה בדרגים הגבוהים ביותר בוושינגטון. הנשיא טראמפ התייחס לסוגיה בשיחה עם עיתונאים וציין כי הוא מקווה שמדובר בצירוף מקרים אקראי אך חשף כי השתתף בישיבה מיוחדת בנושא. למרות שבאופן רשמי לא נמצא קשר בין מקרי המוות וההיעלמויות השונים הבית הלבן עוקב מקרוב אחר המתרחש כאשר התשובות בנושא צפויות להתבהר בשבועות הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר