טראמפ ומלוני. צילום: AFP

"חשבתי שיש לה אומץ - טעיתי": המתקפה החריגה של טראמפ נגד ראש ממשלת איטליה

טראמפ נגד מלוני: "היא לא רוצה לעזור לנו עם נאט"ו, לא רוצה לעזור לנו להיפטר מהנשק הגרעיני. היא שונה מאוד ממה שחשבתי" • הרקע לביקורת: חוסר הרצון של איטליה בפרט ואירופה בכלל לסייע במצור על מצרי הורמוז ובמלחמה באיראן

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ תקף היום (שלישי) את ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני, בריאיון טלפוני לעיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה". "היא פשוט אומרת שאיטליה לא רוצה להיות מעורבת, גם אם איטליה מקבלת את הנפט שלה משם (מצרי הורמוז, ד.ק)", אמר. "אני המום ממנה. חשבתי שיש לה אומץ - טעיתי".

ואנס חוזר לארה"ב%3A "לא הגענו להסכם%2C איראן מסרבת לוותר על פרויקט הגרעין"

טראמפ הוסיף כי השניים לא שוחחו מזה זמן רב. "היא לא רוצה לעזור לנו עם נאט"ו, לא רוצה לעזור לנו להיפטר מהנשק הגרעיני. היא שונה מאוד ממה שחשבתי", אמר, והוסיף: "היא כבר לא אותו אדם, ואיטליה לא תהיה אותה מדינה - ההגירה הורגת את איטליה ואת כל אירופה".

בהמשך תקף טראמפ גם את אירופה וטען כי היא "מחריבה את עצמה מבפנים". "הם משלמים את מחירי האנרגיה הגבוהים ביותר בעולם, ואפילו לא מוכנים להילחם על מצרי הורמוז שדרכם האנרגיה מגיעה אליהם", אמר. "הם תלויים בדונלד טראמפ שישמור אותם פתוחים".

ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'יה מלוני, צילום: רויטרס

טראמפ נשאל גם על העימות הפומבי שלו עם האפיפיור לאו ה-14, שקרא לסיום המלחמה. "הוא לא מבין, ולא צריך לדבר על מלחמה, כי אין לו מושג מה קורה שם", אמר. "הוא לא מבין שבאיראן הרגו 42 אלף מפגינים בחודש שעבר".

על תבוסתו של ויקטור אורבן בבחירות בהונגריה אמר: "הוא היה חבר שלי, בן אדם טוב, עשה עבודה טובה עם ההגירה. הוא לא נתן לאנשים לבוא ולהרוס את מדינתו - לא כמו איטליה".

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: אי.פי.אי

בהמשך התייחס גם לתגובתה של מלוני לדבריו על האפיפיור, לאחר שאמרה כי הדברים "אינם מקובלים". "היא זאת שאינה מקובלת, כי לא אכפת לה אם לאיראן יש נשק גרעיני - ואיראן תפוצץ את איטליה תוך שתי דקות אם תהיה לה ההזדמנות", אמר. על האפיפיור הוסיף: "הוא לא מבין, ולא צריך לדבר על מלחמה, כי אין לו מושג מה קורה שם. הוא לא מבין שבאיראן הרגו 42 אלף מפגינים בחודש שעבר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...