"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ליברלים מטורפים": אחרי רצח אכזרי בפלורידה - טראמפ יוצא למתקפה נגד קודמו

טראמפ קושר בין מקרה הרצח בפלורידה למדיניות ההגירה של ממשל ביידן • בפוסט חריף במיוחד הוא מאשים כי ארה"ב הפכה ליעד לפשיעה בעקבות החלטות הדמוקרטים • "המקרה הזה לבדו צריך להספיק כדי לשנות כיוון", כתב והבטיח לפעול "לצדק מהיר וחמור"

,עודכן
0השמעה
"אחת הסצנות האלימות ביותר שתראו אי פעם". נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. צילום: אי.פי.אי

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יצא הלילה (בין חמישי לשישי) במתקפה חריפה על מדיניות ההגירה של ממשל ביידן והדמוקרטים, תוך שהוא קושר בין מקרה רצח מזעזע בפלורידה לבין מדיניות זו. הדברים נאמרו בפוסט ארוך שפרסם, שבו שילב תיאור גרפי של האירוע לצד ביקורת פוליטית חריפה.

מפגינים נגד הגירה מתעמתים עם פרו פלשתינים באוסטרליה (ארכיון) // רשתות חברתיות

בפוסט כתב טראמפ כי "עבריין זר בלתי חוקי מהאיטי, ששוחרר לתוך ארצנו על ידי הנשיא הגרוע בהיסטוריה, ג'ו ביידן המושחת, והדמוקרטים הקיצוניים בקונגרס, פשוט היכה למוות אישה חפה מפשע עם פטיש בתחנת דלק בפלורידה". עוד הוסיף כי מדובר ב"אחת הסצנות האלימות ביותר שתראו אי פעם", והזהיר מפני צפייה בתיעוד, אותו בחר לפרסם "מתוך חובה להראות לציבור על מה הדמוקרטים מגינים".

טראמפ חתם את דבריו בפנייה לציבור האמריקני ולתומכיו: "לעולם אל תשכחו מי הפך את ארצות הברית למקלט בטוח לפושעים", והבטיח כי ממשלו ימשיך לפעול במהירות "כדי להבטיח צדק מהיר וחמור" בפרשה.

האירוע אליו התייחס טראמפ התרחש לפני כשבוע בפורט מאיירס, פלורידה, כאשר לפי הודעת המשרד לביטחון המולדת, החשוד, רולברט ג'ואשן, אזרח האיטי שנמצא בארה"ב באופן בלתי חוקי, תקף אישה בתחנת דלק והיכה אותה מספר פעמים בראשה באמצעות פטיש עד למותה.

לפי הסרטון הגרפי שהתפרסם, ג'ואשן ניסה להשתמש בפטיש על מנת לשבור שמשת רכב, ולאחר שראתה אותו האישה שיצאה באופן מקרי מתחנת הדלק, הבחין בה הרוצח, רץ אליה והכה אותה מספר פעמים עם הפטיש. על פי הדיווח, הוא נכנס לארה"ב בשנת 2022, קיבל צו גירוש אך גם זכה למעמד הגנה זמני מהממשל הקודם.

על פי הדיווח, החשוד ברצח זכה למעמד הגנה זמני מהממשל הקודם. הנשיא לשעבר ביידן בכנס בשיקגו,צילום: רויטרס

טראמפ תקף בחריפות את תוכנית מעמד ההגנה, אותה כינה "תרמית המנוצלת לרעה בקנה מידה עצום", והאשים כי שופטים "ליברלים מטורפים" מונעים את ביטולה. לדבריו, "מקרה הרצח הזה לבדו צריך להספיק כדי לגרום לשופטים הליברלים הקיצוניים להפסיק להפריע למדיניות ההגירה שלנו ולאפשר לנו לסיים את ההונאה הזו אחת ולתמיד".

עוד הרחיב הנשיא את מתקפתו, וטען כי מדיניות ההגירה של הדמוקרטים הפכה את ארה"ב ל"פח אשפה", תוך שהוא מדגיש כי "עשרות מיליונים של פושעים, משוגעים וחולי נפש זרמו למדינה ללא כל בדיקה". הוא הוסיף כי "אם אתה מייבא את העולם השלישי, אתה הופך לעולם שלישי", וטען כי זהו תהליך שהתרחש "במהלך ארבע שנות שלטון דמוקרטי".

The Democrat Party mass imported monsters who are mass murdering Americans. And the Democrat Party and its corrupt judges are fighting relentlessly to keep them here.https://t.co/auzRwh8gMJ

— Stephen Miller (@StephenM)April 10, 2026

מוקדם יותר, החשבון הרשמי של המשרד לביטחון המולדת שיתף גם הוא את הסרטון הגרפי עם אזהרת צפייה והדגיש את חומרת האירוע, תוך שימוש במסר: "אלה ההשלכות של ייבוא העולם השלישי, אל תסיטו מבט". סגן ראש מטה הבית הלבן למדיניות, סטיב מילר, שיתף גם התייחסות לסרטון, ואמר כי "המפלגה הדמוקרטית ייבאה מפלצות שמבצעות רציחות המוניות באמריקנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר