נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל מבצע צבאי לתפיסת מאות קילוגרמים של אורניום מאיראן, כך דיווח הבוקר (שני) ה"וול סטריט ג'ורנל" מפי מקורות בתוך הממשל. על פי העיתון, מדובר במשימה מורכבת ומסוכנת שסביר להניח שתכניס את הכוחות האמריקאים למדינה למשך ימים או יותר.
כוחות של הדיוויזיה המוטסת ה-82 באימון לבמצע אווירי במזרח התיכון // רשתות חברתיות
על פי הדיווח, טראמפ לא קיבל החלטה האם לתת את הפקודה, אמרו הגורמים, והוסיף כי הוא שוקל את הסכנה לחיילים אמריקנים. אך הנשיא נותר פתוח באופן כללי לרעיון, על פי הגורמים, משום שזה יכול לסייע בהשגת מטרתו המרכזית למנוע מאיראן לייצר אי פעם נשק גרעיני.
טראמפ צייץ היום ברשת החברתית שלו: "יום גדול באיראן. פגענו במטרות שרצינו לפגוע בהן במשך זמן רב, בזכות הצבא שלנו שהוא הקטלני בעולם".
הנשיא גם עודד את יועציו ללחוץ על איראן להסכים למסור את החומר כתנאי לסיום המלחמה, על פי אדם המכיר את חשיבתו של טראמפ. טראמפ הבהיר בשיחות עם בעלי ברית פוליטיים כי האיראנים אינם יכולים לשמור על החומר, והוא דן בתפיסתו בכוח אם איראן לא תוותר עליו בשולחן המשא ומתן.
פקיסטן, טורקיה ומצרים פעלו כמתווכים בין ארה"ב לאיראן. אך וושינגטון וטהראן טרם ניהלו משא ומתן ישיר לסיום המלחמה.
"תפקידו של הפנטגון הוא לבצע הכנות על מנת לתת למפקד העליון אופציונליות מרבית. זה לא אומר שהנשיא קיבל החלטה", אמרה דוברת העיתונות של הבית הלבן, קרוליין לוויט, בהצהרה. הפנטגון לא הגיב ודובר פיקוד המרכז של ארה"ב סירב להגיב.
בליל ראשון אמר טראמפ לכתבים כי איראן חייבת לעשות את מה שארה"ב דורשת אחרת "לא תהיה להם מדינה". בהתייחסו לאורניום של איראן, אמר טראמפ: "הם הולכים לתת לנו את האבק הגרעיני".
לפני שישראל וארה"ב ביצעו סדרה של תקיפות אוויריות על איראן ביוני בשנה שעברה, ההערכה הייתה כי במדינה היו יותר מ-400 קילוגרמים של אורניום מועשר בריכוז של 60%, וכמעט 200 קילוגרמים של חומר בקיע בריכוז של 20%, אשר מומר בקלות לאורניום בריכוז של 90% לנשק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו