עיתון "טיים" פרסם אתמול (שלישי) תמונה המציגה לכאורה את ג'פרי אפשטיין לצד נשיא המדינה יצחק הרצוג. ברשת נטען כי התמונה נועדה להוכיח שאפשטיין פעל בחייו כסוכן מוסד. זמן קצר לאחר הפרסום התברר כי מדובר בתמונה שיוצרה באמצעות בינה מלאכותית, ולא בתיעוד אמיתי.
העיתונאית גבריאלה סיביה וייניגר התנצלה על הפרסום ברשת X, וכתבה:
"פרסמתי בטעות תמונה של הנשיא הרצוג מבלי לבדוק את מקורה, ואני מצטערת על כך. התמונה והנשיא כלל לא הוזכרו בכתבה שלי".
מוקדם יותר השבוע הביע ראש הממשלה בנימין נתניהו סלידה מהניסיון לקשור בין אפשטיין לישראל. לדבריו, הקשר החריג בין אפשטיין לראש הממשלה לשעבר אהוד ברק אינו מעיד שאפשטיין עבד עבור ישראל - אלא דווקא להפך.
נתניהו טען כי ברק פעל במשך שנים לערעור הדמוקרטיה הישראלית, בין היתר באמצעות מעורבות במחאות, ליבוי אי-שקט והפצת נרטיבים כוזבים בתקשורת.
כזכור, משרד המשפטים האמריקני פרסם בתחילת החודש מקבץ נוסף של מסמכים הקשורים לפרשת אפשטיין. בסך הכול פורסמו כ-3.5 מיליון עמודים במסגרת חוק שקיפות תיקי אפשטיין, שנחקק בנובמבר 2025.
אחד המסמכים המרכזיים שפורסמו הוא מזכר של ה־FBI מאוקטובר 2020, שבו נכתב כי מקור של הלשכה האמין שאפשטיין היה "סוכן מגויס של המוסד". לפי אותו מקור, אפשטיין אף הוגדר כמי ש"הוכשר כמרגל" עבור ישראל. עם זאת, במסמכים עצמם אין קביעה רשמית המאמתת טענה זו.
התכתובות שפורסמו מגלות גם קשר רציף בין אפשטיין לבין יוני קורן, לשעבר עוזר בכיר של אהוד ברק ואיש מודיעין צבאי. לפי המיילים, קורן שהה לא פעם בביתו של אפשטיין בניו יורק, ואף נטען כי אפשטיין מימן את טיפולי הסרטן שלו בשנת 2012.
פרסום המסמכים, לצד הפצת תמונות מזויפות ברשת והכחשות רשמיות מצד גורמים ישראליים, ממשיך להצית דיון ציבורי סוער סביב פרשת אפשטיין, שהיה איש עסקים שהורשע בעבירות מין חמורות, מת בתא מעצרו בשנת 2019.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)