"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סקר בארה"ב: רוב האמריקנים רואים את כהונת טרמאפ ככישלון
55% אומרים שמדיניותו של טראמפ החמירה את המצב הכלכלי במדינה, כאשר רק 32% אומרים שהיא הביאה לשיפור • אפילו בתוך המפלגה הרפובליקנית, כמחצית אומרים שהוא צריך לעשות יותר • רק 36% אומרים שיש לנשיא האמריקני סדרי עדיפויות נכונים, ירידה מ-45% בתחילת כהונתו
דונלד טראמפ. צילום: AFP

סקר בארה"ב: רוב האמריקנים רואים את כהונת טרמאפ ככישלון

55% אומרים שמדיניותו של טראמפ החמירה את המצב הכלכלי במדינה, כאשר רק 32% אומרים שהיא הביאה לשיפור • אפילו בתוך המפלגה הרפובליקנית, כמחצית אומרים שהוא צריך לעשות יותר • רק 36% אומרים שיש לנשיא האמריקני סדרי עדיפויות נכונים, ירידה מ-45% בתחילת כהונתו

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

דעת הקהל, כמעט בכל היבט, של שנתו הראשונה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן - שלילית, כך עולה מסקר חדש של CNN שערכה SSRS. רוב האמריקאים טוענים שטראמפ מתמקד בסדרי עדיפויות שגוי ועושה מעט מדי כדי לטפל ביוקר המחיה. 58%, מכנים את השנה הראשונה לכהונתו של טראמפ - כישלון.

אין כמעט חדשות טובות בסקר עבור טראמפ או המפלגה הרפובליקנית הנכנסים לשנת בחירות אמצע קדנציה קריטיותת, כאשר התנהלותו של הנשיא בכלכלה מהווה את הסוגיה המכריעה במרוצים מרכזיים לבית הנבחרים ולסנאט.

טראמפ ל-CBS%3A "היעד הסופי מול איראן הוא לנצח" %2F%2F CBS News

כאשר התבקשו האמריקאים לבחור את הנושא המרכזי שיש לטפל בו, הם בוחרים בכלכלה בפער של כמעט שניים לאחד על פני כל נושא אחר. הסקר מצביע על כך שטראמפ מתקשה להוכיח שהוא מתייחס ברצינות לנושא. והוא מגלה חששות נרחבים בנוגע לשימושו של טראמפ בכוח הנשיאותי ולמאמציו להטביע את חותמו על התרבות האמריקאית.

הדעות על המצב הכלכלי נותרו יציבות - ובעיקר שליליות - בשנתיים האחרונות, כאשר כ-3 מתוך 10 מדרגים את הכלכלה בחיוב. מה שהשתנה בסקר האחרון הוא הפסימיות הגוברת לגבי העתיד: קצת יותר מ-4 מתוך 10 צופים שהכלכלה תהיה טובה בעוד שנה, ירידה מ-56% רגע לפני שהושבע טראמפ לתפקידו בינואר האחרון.

רוב של 55% אומרים שמדיניותו של טראמפ החמירה את המצב הכלכלי במדינה, כאשר רק 32% אומרים שהיא הביאה לשיפור. רובם, 64%, אומרים שהוא לא הלך רחוק מספיק בניסיון להפחית את מחירי המוצרים היומיומיים. אפילו בתוך המפלגה הרפובליקנית, כמחצית אומרים שהוא צריך לעשות יותר, כולל 42% בקרב הרפובליקנים ותומכי המפלגה הרפובליקנית שמתארים את עצמם כחברים בתנועת MAGA.

טראמפ לצד נתניהו%3A אם חמאס לא יתפרק מנשקו - זה יהיה נורא בשבילו %2F%2F מתוך X

חלק ניכר מהציבור מטיל ספק בכך שטראמפ נותן עדיפות לאינטרסים שלהם. רק 36% אומרים שיש לנשיא האמריקני סדרי עדיפויות נכונים, ירידה מ-45% בתחילת כהונתו. רק שליש מהאמריקאים אומרים כעת שהם מאמינים שטראמפ דואג לאנשים כמוהם, ירידה מ-40% במרץ האחרון, הדירוג הגרוע ביותר בקריירה הפוליטית שלו.

רק 37% אומרים שטראמפ שם את טובת המדינה מעל לרווח האישי שלו, ו-32% אומרים שהוא בקיא בבעיות איתן מתמודדים אמריקאים מן השורה בחיי היומיום שלהם.

דירוג התמיכה הכללי בטראמפ עומד כעת על 39%, כאשר דעת הקהל כמעט בכל היבט של נשיאותו נותרת שלילית. דירוגיו, שעמדו על כ-48% בפברואר האחרון, ירדו ב-100 הימים הראשונים של כהונתו השנייה, ומאז נותרו בסביבות 40-30 אחוזים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...