"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי הקרע עם טראמפ: המבקרת החריפה של ישראל הודיעה על פרישה מהקונגרס
גרין האשימה את המערכת בטיוח מסמכי אפשטיין ותקפה את טראמפ בחריפות • עמדותיה נגד ישראל הרחיבו את הפער בינה לבין הנהגת המפלגה • טראמפ: "חדשות מצוינות למדינה"
מרג'ורי טיילור גרין, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. צילום: רויטרס

אחרי הקרע עם טראמפ: המבקרת החריפה של ישראל הודיעה על פרישה מהקונגרס

גרין האשימה את המערכת בטיוח מסמכי אפשטיין ותקפה את טראמפ בחריפות • עמדותיה נגד ישראל הרחיבו את הפער בינה לבין הנהגת המפלגה • טראמפ: "חדשות מצוינות למדינה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין הודיעה היום (שבת) כי תתפטר מתפקידה ב־5 בינואר 2026, צעד המסמן את שיאו שלעימות חריף ומתמשךבינה לבין הנשיא דונלד טראמפ - האיש שעלייתה הפוליטית קשורה בו יותר מכל. העימות בין השניים את גרין מאחת הדמויות המזוהות ביותר עם תנועת MAGA, לאחת המבקרות הקולניות של טראמפ מתוך מפלגתו שלו. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיב על ההתפטרות ואמר כי מדובר ב-"חדשות מצוינות למדינה", כך דווח ב-ABC News.

הנשיא טראמפ לצד ראש עיריית ניו יורק%2C זוהראן ממדאני%3A "הוא איש רציונאלי%2C לא ג'יהאדיסט" %2F%2F C-SPAN

הקרע החל סביב פרשת ג’פרי אפשטיין. בשנה האחרונה דרשה גרין שוב ושוב לחשוף לציבור את כל מסמכי החקירה - כולל חומרים מסווגים שטרם פורסמו, ומיילים שנחשפו לאחרונה, שבהם נטען שאפשטיין כתב כי טראמפ “ידע על הבנות”.גרין האשימה את הנשיא ואת ה־FBI בטיוח, וטענה כי “האמריקנים ראויים לאמת מלאה”. טראמפ, מצדו, הגיב בזעם: בפוסט ב־Truth Social כינה אותה “משוגעת”, “מתלוננת כרונית” ו”בוגדת”, והודיע כי הוא מסיר את תמיכתו בה בבחירות לבית הנבחרים. “אני לא יכול לענות לטלפונים של משוגעת כל היום”, כתב.

בהודעת ההתפטרות הארוכה שפרסמה ברשתות החברתיות, גרין תקפה בחריפות את המערכת הפוליטית בוושינגטון ואת הנהגת מפלגתה. היא טענה כי נבחרי ציבור משועבדים ל“קומפלקס הפוליטי־תעשייתי”, וחוזרת על שורה ארוכה של טענות המזוהות עם המחנה הימני־פופוליסטי בארה״ב: התנגדות להגירה, למעורבות במלחמות זרות, למוסדות התקשורת ול"אליטה" הכלכלית. היא האשימה את טראמפ בנטישה ובהשפלה פומבית, ואף רמזה כי מנסה “למחוק” את מי שאינם מצייתים לקו שלו. “אני מסרבת להיות ‘אישה מוכה’ שמקווה שהכול ייעלם”, כתבה.

דונלד טראמפ ומרג'ורי טיילור גרין בימים יפים יותר, צילום: AFP

גרין הציגה את עצמה לאורך השנים כקולו של “האדם האמריקני הפשוט”, וביססה מעמד כאחת מבעלות הברית הקרובות ביותר של טראמפ בקונגרס. היא בלטה בקידום תיאוריות קונספירציה, במתקפות חריפות על רשויות האכיפה הפדרליות ובמאבק עיקש נגד חיסונים והגבלות בתקופת הקורונה. גרין אף הביעה תמיכה במפגינים שתקפו את הקפיטול ב-6 בינואר, אירוע שהוביל לביקורת רחבה גם מתוך המפלגה הרפובליקנית.

בשנתיים האחרונות, בלטה בהתנגדותה לישראל. אף שטראמפ בחר לצדד בישראל במהלך מלחמת 7 באוקטובר, גרין אימצה את הקו של דמויות מובילות בימין האמריקאי העמוק, בהן סטיב באנון והמנחה טאקר קארלסון, שביקרו את פעולותיה של ישראל וטענו כי היא מעוניינת לגרור את ארה"ב למלחמה. גרין טענה כי ישראל ביצעה ג'נוסייד בעזה, והתנגדה למתקפה האמריקאית על מתקני הגרעין של איראן. באוגוסט האחרון החליטה להצטרף לדרישתו של הסנאטור הפרוגרסיבי, ברני סנדרס, בדרישה להפסיק את הסיוע הצבאי שמעניקה ארה"ב לישראל.

האשימה את הנשיא ואת ה־FBI בטיוח. מרג'ורי טיילור גרין נואמת מול הקונגרס, צילום: AFP

התרחקותה מטראמפ בשבועות האחרונים הביכה את הרפובליקנים והעידה על קרע עמוק בתוך תנועת MAGA. חלק מהמחנה הפופוליסטי נעמד לצדה, במיוחד סביב דרישתה לחשיפת מסמכי אפשטיין, בעוד הגוש המפלגתי הבכיר התייצב מאחורי טראמפ. בהודעתה, גרין רמזה כי בכוונתה להישאר דמות ציבורית ולהמשיך לפעול מחוץ לקונגרס, “בצד של האנשים האמיתיים”, כהגדרתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...