ראשי הסוכנות היהודית: להחזיר את העולים, לחזק את הצפון והדרום

דיון של בכירי הסוכנות נערך בבירת ארה"ב • בין הנושאים שבהם דנו: חזון של בנייה מחדש, עלייה, פרויקטים לצעירים בצפון ובדרום וכמובן פוליטיקה • "יש ביקוש עצום להגיע לישראל ולהתחבר" אמר יו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות

בתמונה: ראשי הסוכנות היהודית. מימין לשמאל - יהודה סטון המנכ״ל, דורון אלמוג יו״ר הנהלת הסוכנות היהודית ומארק וילף יו״ר חבר הנאמנים . צילום: ליאור דסקל עבור הסוכנות היהודית

במסגרת אירוע צד שקיימה הסוכנות היהודית בכנס הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה (JFNA) בוושינגטון די.סי, קיימו מנכ"ל הסוכנות היהודית יהודה סטון, יו"ר הסוכנות דורון אלמוג ויו"ר חבר הנאמנים מארק וילף שיחה רחבה על אתגרי ישראל ביום שלאחר המלחמה ועל ההזדמנות לחזק את הקשר בין ישראל לתפוצות.

סטון פתח באופטימיות זהירה לגבי העתיד הקרוב שאחרי המלחמה. לדבריו, ישראל נמצאת בעיצומה של "כניסה משמעותית של השקעות", והוא מאמין שהאוכלוסייה תחזור ליישובי הצפון והדרום. "אנחנו נראה התמודדות עם נושאי חוסן, כי רק אחרי המלחמה עולות כל בעיות בריאות הנפש", אמר. "אבל נראה גם חוויות עומק חדשות, תיירות לישראל, צמיחה בתעסוקה. אני מאוד אופטימי."

וילף הצטרף לתחושת התקווה וציין כי בתפוצות יש "ביקוש עצום להגיע לישראל ולהתחבר" אחרי השנתיים האחרונות. "יש אנרגיה חזקה, במיוחד אצל צעירים, לחזור, להתחבר, ולהיות חלק מהעשייה", הדגיש. "הסוכנות היהודית היא המקום שבו העם היהודי כולו יושב יחד כמשפחה אחת."

אלמוג הרחיב את המבט הלאומי: "אנחנו צריכים למנף את הרוח שאנו רואים כאן, רוח של בנייה מחדש. זו השעה היפה של העם היהודי: מצד אחד זעזוע ופחד, אך מצד שני מוטיבציה אדירה לתרום." לדבריו, המשימה ברורה: "להביא הרבה עולים, להכפיל את האוכלוסייה בצפון ובדרום, לבנות בתים חדשים, ולתת תקווה."

אחד הפרויקטים המרכזיים שעליהם דיברו השלושה הוא הקמת קמפוסים לצעירים ולעולים בצפון ובדרום - כפרי נוער מודרניים שישלבו ישראלים ועולים יחד. סטון הדגיש כי המטרה היא לייצר מסלול השתלבות מלא: "הם יקבלו הכשרה מקצועית, שילוב בהייטק ובתחומים נוספים, לימוד עברית והשתלבות בתוך קהילות הדרום והצפון." אלמוג הוסיף: "אני רוצה לראות מחצית מהם נשארים אחרי השנה הזו. נדרש לתת להם תמריצים, דיור מסובסד, תחושת שייכות ואהבה."

ישראלים מקבלים פני עולים, צילום: גדעון מרקוביץ'

הדיון עבר גם לשאלת הקיטוב הפוליטי בישראל. במהלך שיחתו עם תורמים בטרם הריאיון אמר אלמוג כי "הניצחון המוחלט של ישראל והעם היהודי אינו בשדה הקרב, אלא בבניית חברת מופת". כשנשאל על הנושא, אלמוג הציג חזון של שיח ציבורי חדש: "הפוליטיקה עוסקת בפילוג, בהשחרת הצד השני. אנחנו צריכים לדבר אחרת: לאחד, להיות אופטימיים ולעשות. לא לדבר אלא לפעול." הוא נתן כדוגמה את מגוון האנשים שמשרתים כיום בצה"ל. לדבריו, "זה לא משנה מה הם חושבים פוליטית. כשאנשים משרתים יחד, הם הופכים לחברים ולמשפחה."

סטון הדגים זאת בתוכניות חוסן בבתי הספר ברחבי הארץ, כולל בקהילות ערביות, בקריית שמונה ובבני ברק: "המדריכים עובדים בקהילות שונות, אבל נפגשים ופועלים יחד. זה מחבר." אלמוג סיכם באמירה רחבה: "יהודים מגיעים מרוסיה, מדרום אפריקה, מארה"ב, מאוסטרליה, כולנו שונים. אבל אנחנו חייבים למצוא את הכוח להתאחד מתוך הכרה במגוון. כשאתה הולך לבית חולים או למסעדה, אתה לא מרגיש את הקיטוב. יש המון דברים טובים על הקרקע בישראל. צריך להיות אופטימיים ולהמשיך קדימה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר