"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"להחליש את מכונת המלחמה": ארה"ב הטילה סנקציות על חברות נפט רוסיות

לפי הודעת משרד האוצר האמריקני, מדובר בצעד החריף ביותר מאז כניסת הנשיא דונלד טראמפ לתפקידו • "תמיד הרגשתי שפוטין רוצה לכבוש את כל אוקראינה"

,עודכן
0השמעה
פגישת טראמפ-פוטין. צילום: אי.פי

ארצות הברית הכריזה הלילה (בין רביעי לחמישי) על סנקציות נרחבות נגד שתי חברות הנפט הגדולות ברוסיה - רוסנפט (Rosneft) ולוקאויל (Lukoil), צעד שמטרתו לפגוע ישירות בלב הכלכלה הרוסית ולדרבן את הקרמלין לשוב לשולחן המשא ומתן על סיום המלחמה באוקראינה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר לכתבים בבית הלבן כי הוא סבור שהגיע הזמן לסיים את המלחמות שנותרו: "חשבתי שהגיע הזמן, חיכינו זמן רב. חשבתי שזה ייפתר הרבה לפני המזרח התיכון. סיימנו הרבה מלחמות לפני כן - זו תהיה התשיעית, ואני חושב שנסיים גם אותה". לדבריו, "אין לי לוח זמנים".

.@POTUS: "These are tremendous sanctions. These are very big against their two big oil companies — and we hope that they won't be on for long. We hope that the war will be settled."https://t.co/6vbswraYmVpic.twitter.com/FONI7ECFAw

— Rapid Response 47 (@RapidResponse47)October 22, 2025

בהמשך אמר כי מדובר ביום משמעותי בהיבט של הסנקציות: "היום הוא יום גדול מבחינת מה שעושים - אלו סנקציות ענקיות. נרצה לראות אותם נוקטים בקו שנוסח במשך הרבה זמן וילכו הביתה". טראמפ ציין כי בשבוע שעבר נהרגו כ־8,000 חיילים רוסים ואוקראינים, והוסיף: "הם חושבים שזה מגוחך ורוצים שזה יסתיים. אני חושב ששניהם רוצים שלום".

"תמיד הרגשתי שפוטין רוצה לכבוש את כל אוקראינה", אמר הנשיא. "בכהונה הראשונה שלי הייתי יחסית קרוב אליו. הייתי מדבר איתו והוא היה מדבר על אוקראינה בבת עינו. אבל זה לעולם לא היה קורה, אנחנו לא רוצים שהוא ישתלט על אוקראינה".

לפי הודעת משרד האוצר האמריקני, מדובר בצעד נוסף צעד נוסף להגברת הלחץ על מגזר האנרגיה הרוסי ולפגיעה ביכולת הקרמלין לגייס הכנסות למלחמה, המיועד "להחליש את מכונת המלחמה הרוסית ולהגביל את מקורות המימון שלה".

טראמפ בנאום לאחר הפגישה עם פוטין//C-SPAN

הסנקציות, שהוטלו על ידי משרד הפיקוח על נכסים זרים (OFAC) חלות על כל הנכסים והאינטרסים של החברות בארה"ב, כמו גם על עשרות חברות־בת ברוסיה. מעתה, כל עסקה פיננסית, סחר או שיתוף פעולה עם חברות אלו אסורים על גופים אמריקניים או בינלאומיים הפועלים תחת תחום השיפוט של ארה"ב. בנוסף, הוזהרו מוסדות פיננסיים זרים כי עשויים להיות חשופים לסנקציות משניות אם ימשיכו לעבוד עם החברות שהוכנסו לרשימה השחורה.

שר האוצר האמריקני, סקוט בסנט, אמר כי "כעת הזמן לעצור את ההרג ולחתור להפסקת אש מיידית. לאור סירובו של פוטין לשים קץ למלחמה, משרד האוצר נוקט פעולה נגד שניים ממקורות ההכנסה המרכזיים של הקרמלין". לדבריו, המהלך מהווה חלק מתוכניתו של ממשל טראמפ לשלב בין לחץ כלכלי לבין יוזמות דיפלומטיות כדי להביא לסיום הלחימה. "אם יהיה צורך", הוסיף בסנט, "ננקוט צעדים נוספים כדי לתמוך במאמציו של הנשיא טראמפ לסיים עוד מלחמה מיותרת".

סקוט בסנט, שר האוצר בממשל טראמפ,צילום: רויטרס

לפי הודעת האוצר, הסנקציות כוללות עשרות חברות בת של רוסנפט ולוקאויל הפועלות בתחומי חיפוש, הפקה וזיקוק נפט וגז ברחבי רוסיה. בנוסף, כל נכסיהן וחשבונותיהן בארה"ב נחסמו בהתאם להחלטה.

במשרד האוצר הדגישו כי "מטרת הסנקציות אינה להעניש, אלא להביא לשינוי התנהגות", וכי ארה"ב תבחן בעתיד אפשרות להסיר מגבלות אם מוסקבה תראה נכונות אמיתית למשא ומתן.


מוקדם יותר היום, דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" כי הממשל האמריקני העביר בשקט את הסמכות לאשר שימוש בטילים ארוכי טווח לגנרל העליון של ארה״ב באירופה, מהלך שאפשר לקייב לתקוף מטרות בתוך רוסיה. על פי הדיווח, אוקראינה השתמשה בטיל "סטורם שאדו" בריטי כדי לפגוע במפעל לייצור חומרי נפץ בעיר בריאנסק.

טראמפ התייחס לכך בבית הלבן: "הכתבה אמרה שנתתי לאוקראינה רשות להטיל טילים עמוק בתוך רוסיה. הם לא משתמשים בטילים שלנו. אני לא שולט במה שהם עושים, אבל אני שולט בטילים שלנו, ואנחנו לא עושים את זה".


מוקדם יותר, הדיווח גם גרר תגובה מהירה של טראמפ, שכתב ברשת Truth Social: "הסיפור של הוול סטריט ג׳ורנל על אישור שימוש בטילים ארוכי טווח הוא פייק ניוז! לארה"ב אין שום קשר לטילים האלה, מאיפה שהם הגיעו או למה שאוקראינה עושה איתם".

בהתייחסו להעברת טילי טומהוק לאוקראינה, טען טראמפ כי מדובר במערכות מורכבות לשימוש: "ייקח הרבה זמן ללמוד להשתמש בהם. הדרך היחידה לגרום לזה לקרות זה אם אנחנו נירה. זה לוקח שנה של אימונים כדי ללמוד איך להשתמש בזה. אנחנו יודעים איך, אך לא נלמד אחרים איך לעשות זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר