אריק אדמאס. צילום: AFP

דרמה בניו יורק: הפרישה שעשויה לבלום את המועמד האנטי ישראלי

ראש העיר אריק אדמס פרש מהמרוץ, אחרי שבועות של לחץ אינטנסיבי • המשמעות: המרוץ נפתח מחדש, אחרי שדרכו של זוהרן ממדאני נראתה סלולה • קואמו, שינסה לבלום את ממדאני, הודה לאדמס והזהיר מפני "כוחות קיצוניים הרסניים שיהרסו את העיר שלנו"

דרמה במרוץ בניו יורק: ראש העיר הנוכחי אריק אדמס לא יתמודד על כהונה נוספת, כך הודיע היום (ראשון) בסרטון שפרסם ברשת X. הדבר עשוי לעלות דרמטית את הסיכוי של אנדרו קואומו לנצח את המועמד הפרוגרסיבי זוהרן ממדאני.

״זה היה כבוד להיות ראש העיר שלכם״, הצהיר אדמס בסרטון הפרישה והוסיף כי "למרות ההצלחות שלנו, אני יודע שאיני יכול להמשיך את הקמפיין... אני ממליץ בחום למי שיקבל את השלטון בעירייה להמשיך את מה שעשינו״.

זוהראן ממדאני ואנדרו קואמו, צילום: AFP

אדמס הסביר שמאחורי פרישתו היו ״הספקולציות הבלתי פוסקות של התקשורת לגבי עתידי והחלטת ועדת מימון הקמפיין לעכב מיליוני דולרים פגעו ביכולתי לגייס את הכספים הנדרשים לקמפיין רציני״.

ראש העיר לא תמך באף מועמד, אבל הזהיר כי ״הקיצוניות גדלה בפוליטיקה שלנו. הילדים שלנו עוברים רדיקליזציה לשנוא את העיר ואת המדינה שלנו. זעם פוליטי הופך לאלימות פוליטית. הוא קרא לבוחרים לבחור ״מנהיגים לא לפי הבטחותיהם, אלא לפי הישגיהם״ .

״מי היה חושב שילד מדרום ג'מייקה, קווינס (שכונה עניה ברובע קווינס), שגדל עם לקויות למידה יוכל יום אחד להפוך לראש העיר של העיר הגדולה ביותר בעולם?"', אמר אדמס בסרטון הפרישה.

לאחר הודעת הפרישה, פרסם קואומו הודעת תמיכה באדמס ברשת X. ״הבחירה שאריק אדמס עשה היום לא הייתה קלה, אבל אני מאמין שהוא כן בכוונתו להעמיד את רווחת ניו יורק לפני השאיפות האישיות״, כתב. קואומו הזהיר מפני ״כוחות קיצוניים הרסניים שיהרסו את העיר שלנו באמצעות חוסר יכולת או בורות״, והוסיף כי "זה לא מאוחר מדי מכדי לעצור אותם".

לפי הסקר האחרון של ״הניו יורק טיימס״ וסיינה, אילו נשאר אדמס במרוץ, ממדאני היה מוביל בנוחות עם 46% מול 24% לקואומו, 15% לקרטיס סילווה ו־9% לאדמס. אולם מרוץ דו-ראשי בין שני המועמדים המובילים נותן לקואמו סיכוי עם 44% מול 48% של ממדאני, אך לשם כך דרושה פרישה של מועמד המפלגה הרפובליקנית, סילווה.

אריק אדאמס במפגש עם קהילה יהודית במהלך הקמפיין,

רק לפני כשלושה שבועות דחה אדמס את הקריאות לפרוש ותקף את יריביו כשכינה את קואמו וממדאני "״שני פרחחים שנולדו עם כפיות זהב בפה״, ועל קואמו בנפרד אמר כי הוא "נחש ושקרן שמנסה לדחוק מועמדים שחורים מהמרוץ״. הוא הכחיש גם יצטרף לממשל טראמפ, כפי שדווח לפני כן: ״אני אהיה כאן, בחמשת הרובעים שבחרו בי״.

אדמס  שירת 22 שנה במשטרת ניו יורק, ולאחר מהן כיהן בסנאט של מדינת ניו יורק, נשיא רובע ברוקלין וכראש עיר מאז 2022. בספטמבר 2024 הפך לראש העיר הראשון שעומד לדין בזמן כהונתו בגין תרומות בלתי חוקיות מטורקיה וקטאר. כשטראמפ נכנס לתפקיד, מחלקת המשפטים נסוגה מהאישומים - מה שהוביל אותו להתמודד כמועמד עצמאי ולא במסגרת המפלגה הדמוקרטית.

., צילום: אי. פי

אדמס בנה קשרים חזקים עם הקהילה היהודית של ניו יורק, הגדולה ביותר בעולם מחוץ לישראל. רק לאחרונה הגיע למטה האו״ם כדי להאזין לנאום ראש הממשלה בנימין נתניהו, ונפגש עימו לאחר מכן. לאורך הקמפיין הוא נפגש עם קהילות יהודיות ברחבי העיר.

ממדאני, בן 33, חבר בבית הנבחרים של מדינת ניו יורק, נולד באוגנדה למשפחה ממוצא הודי ועבר לניו יורק בגיל 7. הוא בנם של פרופסור באוניברסיטת קולומביה ובמאית סרטים ידועה. הקריירה הקצרה שלו מכילה פרק קצר כראפר וכחבר הבית התחתון של הרשות המחוקקת של מדינת ניו יורק.

קואמו מכיר בהפסדו בפריימריז, צילום: REUTERS

הוא מוביל קמפיין פרוגרסיבי עם הקפאת שכר דירה, תחבורה ציבורית בחינם והעלאת שכר המינימום ל-30 דולר לשעה, והיה בעבר חלק קבוצת "הדמוקרטים-הסוציאליסטיים".

הוא הקים במכללה סניף ״סטודנטים למען צדק בפלשתין״, תמך בתנועת ה-BDS, קרא לניתוק קשרים כלכליים עם ישראל והצהיר שיעצור את נתניהו אם יגיע לעיר בעקבות צו המעצר מבית הדין הפלילי בהאג.

קואומו (67), הלך אחרי אביו - מריו קואמו - וכיהן במשך יותר מעשור כמושל העיר ניו יורק (2010-2021), אך נאלץ להתפטר לאחר שעלו נגדו האשמות בהטרדה מינית. קואמו התמודד נגד ממדאני בפריימריז הדמוקרטים, אך הובס באופן מפתיע על ידי המועמד הפרוגרסיבי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...