חמישה ימים לאחר רצח הפעיל השמרני צ'רלי קירק, משרד התובע המחוזי ביוטה הודיע הערב (שלישי) כי בכוונתו לבקש עונש מוות נגד החשוד ברצח, טיילר רובינסון בן ה- 22, שהואשם בשבעה סעיפים הכוללים רצח בכוונה תחילה, שיבוש מהלכי משפט והשפעה על עדים. רובינסון צפוי להופיע היום בדיון בבית המשפט דרך שיחת וידאו.
לפי מסמכי בית המשפט, רובינסון השאיר פתק מתחת למקלדת שבו התוודה על תכניתו להרוג את קירק. בחיפוש שערכה המשטרה בביתו של החשוד נמצאו תרמילי כדורים התואמים לאלה שנורו מהרובה שבוצע בו הירי.
כמו כן, בדיקות DNA קשרו את רובינסון לרובה, כאשר שאריות DNA התגלו על ההדק הרובה, על המגבת שעטפה אותו ועל מברג שנמצא על הגג ממנו בוצע הירי הקטלני.
בית המשפט קבע בדיון הראשון שנערך הלילה (בין שלישי לרביעי) כי רובינסון יוחזק במעצר ללא ערבות, והכריז כי הוא זכאי לייצוג ציבורי בשל היותו חסר אמצעים. במקביל, הוצא נגדו צו איסור יצירת קשר עם אלמנתו של קירק, אריקה. בכתב האישום צוין כי אמו של רובינסון סיפרה שהוא "הפך ליותר פרו-זכויות גאים וטרנסים" בשנה האחרונה. הדיון הבא במשפט נקבע ל-29 בספטמבר.
🚨 BREAKING: Tyler Robinson has just appeared in court to be officially arraigned in the kiIIing of Charlie Kirk
— Nick Sortor (@nicksortor) September 16, 2025
He's just been informed the state will be seeking the DEATH PENALTY
Prosecutors also filed a pre-trial protective order on behalf of Erika Kirk
Judge Tony Graf is… pic.twitter.com/aiO9loCLJR
לפי כתב האישום, רובינסון סיפר לבת זוגו ושותפתו לדירה על הירי, והיא זו שדיווחה על כך למשטרה. קודם לכן דווח כי בת זוגו נמצאת בתהליך שינוי מגדרי מגבר לאישה.
על פי מסמכי בית המשפט, בחילופי הודעות ביניהם, כאשר שותפתו קראה את ההודעה שלו היא שלחה לו בהלם ״מה?????????? אתה צוחק, נכון????״, רובינסון השיב: ״אני עדיין בסדר אהובה. לא אמור לקחת הרבה זמן עד שאחזור הביתה, אבל אני צריך קודם ללכת לקחת את הרובה שלי. בכנות קיוויתי לשמור על הסוד הזה עד שאמות בשיבה טובה״. כשבת זוגו שאלה ״אתה לא זה שעשה את זה נכון????״, השיב ״זה אני. אני מצטער״. רובינסון הסביר כי ״נמאס לי מהשנאה שלו. יש שנאה שאי אפשר לנהל דיון עליה״ והודה שתכנן את הרצח ״קצת יותר משבוע״.

ההתכתבות בין רובינסון לשותפו לדירה ולחיים. "למה עשית את זה?" שאל, "נמאס לי מהשנאה שלו", כתב רובינסון.
מאוחר יותר הוא ביקש מהשותפה למחוק את חילופי ההודעות והתלונן שאביו דורש ממנו תמונות של הרובה כי ״התמונה של הרובה פורסמה, והוא מאוד ייחודי״. רובינסון גם ציין שמאז שטראמפ נכנס לתפקיד ״אבא שלי נהיה די קשוח עם העניין של MAGA״.
"Why did I do it?" Robinson wrote to his trans roommate/romantic partner about murdering Charlie Kirk for political reasons. "I had enough of his hatred. Some hate can't be negotiated out." pic.twitter.com/tqtfikIC1i
— Caleb Howe (@CalebHowe) September 16, 2025
התובע המחוזי ביוטה, ג'ף גריי אמר כי רובינסון פעל לבדו וכי הסבר אפשרי הוא שדעותיו הפוליטיות של צ'רלי קירק היו שהפכו אותו למטרה לירי. על ההחלטה להגיש בקשה לעונש מוות אמר התובע המחוזי גריי כי זוהי "אינה החלטה שהתקבלה בקלות" והמשיך כי מדובר בהחלטה שהתקבלה "על בסיס הראיות הזמינות, הנסיבות וטבע הפשע בלבד". בעוד התביעה תדרוש עונש מוות, רובינסון יישאר במאסר ללא אפשרות לשחרור בערבות.
עוד נאמר כי אמו של רובינסון ראתה את סרטון הירי בצ'רלי קירק ואמרה לבעלה כי החשוד דומה לבנם, טיילר. לאחר מכן האב התעמת עם רובינסון על האירוע, נקודה נוספת שעלתה במסמכי בית המשפט היא הרובה. מדובר ברובה ייחודי שהיה שייך לסבו. אביו של טיילר רובינסון ביקש לראות תמונה של הרובה כשהתחיל לחשוד בבנו טיילר, אבל האחרון מעולם לא שלח לו את התמונה שביקש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו