הטיפ של מגיש פוקס ניוז: "זו הדרך הכי יעילה להרוג חסרי בית"

המגיש, בריאן קילמיד, קרא להרוג באמצעות זריקת רעל מחוסרי בית • הדברים נאמרו על רקע הרצח של הפליטה האוקראינית שזעזע את אמריקה • צפו בדברים שעוררו סערה

בריאן קילמיד (מימין). צילום: פוקס ניוז

מנחה פוקס ניוז בריאן קילמיד קרא להוצאה להורג של חסרי בית עם בעיות נפש במהלך תוכנית הבוקר והציע "זריקה קטלנית כפויה" כפתרון למי שמסרבים לעזרה ממשלתית.

ההערות עלו במהלך דיון על הרצח הברוטלי שמזעזע את ארצות הברית. חסר בית בן 34 רצח את אירינה זרוצקה בת ה-23, פליטה אוקראינית שנמלטה מארצה, בנסיעה ברכבת הקלה בשארלוט. בסרטון הוא נראה מסתובב בקרון הרכבת, בזמן שנוסעים אחרים מבחינים בדם המטפטף ממנו. זרוצקה, שאחזה בצווארה בזמן שדם נשפך על רצפת הרכבת, קרסה במושבה ומתה ברכבת.

הרצח המזעזע בארצות הברית. הרגע בו החשוד קם לשסף את גרונה של הנוסעת, צילום: .

חילופי הדברים בפוקס ניוז החלו כשהמנחים דנו בהיסטוריה הפלילית הנרחבת של הרוצח ומשבר מחוסרי הבית בארצות הברית.

מצמרר: רצח פליטה אוקראינית ברכבת הקלה בשארלוט מסעיר את ארה"ב// ללא קרדיט

המנחה השותף לורנס ג'ונס טען לביטול האפשרות לבחירה באפשרויות הטיפול, וקבע: "זה קורה בכל הארץ, וזו לא בעיה של כסף. נתנו מיליארדי דולרים לבריאות הנפש ולאוכלוסיית חסרי הבית. הרבה מהם לא רוצים לקחת את התוכניות, הרבה מהם לא רוצים לקבל את העזרה הדרושה. אי אפשר לתת להם בחירה. או שאתה לוקח את המשאבים שאנחנו הולכים לתת לך, או שאתה מחליט שאתה הולך להיכלא בכלא. ככה זה חייב להיות עכשיו". קילמיד אז התערב ואמר "או זריקה קטלנית כפויה, או משהו. פשוט להרוג אותם."

המנחה השותפה איינסלי ארהארט לא הביעה התנגדות להצהרה, במקום זאת שאלה: "כן, בריאן, למה זה הגיע לנקודה הזו?"

מושל קליפורניה, גווין ניוסום, הגיב לחילופי הדברים בפוקס ניוז עם פסוק מהתנ"ך" מי שאֹטֵ֣ם אׇ֭זְנוֹ מִזַּעֲקַת־דָּ֑ל, גַּֽם־ה֥וּא יִ֝קְרָ֗א וְלֹ֣א יֵעָנֶֽה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר