"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: אלפי חיילים יוצבו בשיקגו כדי להילחם בפשיעה ובהגירה בלתי חוקית

התוכנית שאמור לאשר הנשיא טראמפ כוללת גיוס אלפי חיילי משמר לאומי כבר בספטמבר, ועשויה לשמש מודל לערים נוספות

,עודכן
0השמעה
חיילים מהמשמר הלאומי נפרסו בלוס אנג'לס. צילום: רויטרס

הפנטגון מתכנן בשבועות האחרונים פריסה של חיילים בשיקגו, כחלק ממאמצי הנשיא דונלד טראמפ להתמודד עם פשיעה, חסרי בית והגירה בלתי חוקית, במסגרת מודל שעשוי לשמש מאוחר יותר בערים מרכזיות נוספות, כך מסרו גורמים המעורים בפרטים ל"וושינגטון פוסט".

התוכנית, שלא נחשפה בעבר, כולל כמה אפשרויות, ביניהן גיוס של אלפי חיילי המשמר לאומי כבר בספטמבר לעיר השלישית בגודלה בארצות הברית.

המשימה, אם תאושר, תהיה דומה למבצע שטראמפ הורה עליו בלוס אנג'לס ביוני, כאשר פרס 4,000 חברי המשמר הלאומי של קליפורניה ו-700 חיילים נוספים למרות מחאות של מנהיגים ברמה המדינתית והמקומית. השימוש באלפי חיילים פעילים בשיקגו נדון אף הוא אך נחשב פחות סביר בשלב זה, כך מסרו הגורמים.

המאמץ בשיקגו ירחיב את השימוש של טראמפ בכוח צבאי מקומי, גם כאשר רשויות מדינתיות ומקומיות מתנגדות לרעיון ורואות בו בלתי רצוי ובלתי מוצדק. גורמים בממשל הגנו על פריסות כאלה בטענה שהם נוקטים בצעדים הנחוצים להשבת החוק והסדר.

טראמפ שיבח ביום שישי את התערבות משמר הלאומי המתמשכת בוושינגטון, שם פרוסים יותר מ-2,200 חברי משמר במה שהוא מגדיר כמאמץ מאוחר להתמודדות עם פשיעה, והצביע על שיקגו כמטרה הבאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר