"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
השגריר האקבי ביחס לסיפוח רצועת עזה: "נתניהו מוכן לצעדים נועזים"
השגריר רמז כי ממשל טראמפ צפוי להציג בקרוב תוכנית פעולה שתכלול צעדים קונקרטיים לבידוד חמאס וסיוע לאוכלוסייה האזרחית בעזה באשר ליעילות מאמצי קרן הסיוע לעזה, אמר: "חמאס שודד כ־80% מהמזון"
מייק האקבי. צילום: אורן בן חקון

השגריר האקבי ביחס לסיפוח רצועת עזה: "נתניהו מוכן לצעדים נועזים"

השגריר רמז כי ממשל טראמפ צפוי להציג בקרוב תוכנית פעולה שתכלול צעדים קונקרטיים לבידוד חמאס וסיוע לאוכלוסייה האזרחית בעזה באשר ליעילות מאמצי קרן הסיוע לעזה, אמר: "חמאס שודד כ־80% מהמזון"

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בראיון לרשת "פוקס ניוז", שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, תקף בחריפות את חמאס לאחר ביקור יוצא דופן ברצועת עזה שערך מוקדם יותר היום (שישי) יחד עם שליח הנשיא טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף.

השניים ביקרו באזור רפיח ועמדות חלוקת מזון של קרן הסיוע לעזה (GHF), ולדברי האקבי ראו במו עיניהם כיצד אנשי חמאס בוזזים את הסיוע ומוכרים אותו במחירים מופקעים.

האקבי התייחס לדיווחים כי ישראל שוקלת לספח שטחים בעזה אם לא יושג הסכם שחרור חטופים, אמר האקבי: "ראש הממשלה נתניהו מוכן לצעדים נועזים. כל ניסיון להציג אותו כמי שנגרר על ידי קיצונים מימין פשוט מנותק מהמציאות. הוא וטראמפ קרובים מאוד, ויש ביניהם שיתוף פעולה הדוק".

וויטקוף בביקור בעזה, צילום: לפי סעיף 27א
וויטקוף והאקבי ברצועת עזה, צילום: לפי סעיף 27א

השגריר רמז כי ממשל טראמפ צפוי להציג בקרוב תוכנית פעולה שתכלול צעדים קונקרטיים לבידוד חמאס וסיוע לאוכלוסייה האזרחית בעזה. "אני מצפה שנשיא ארה"ב יפרסם את פרטי המהלך בימים הקרובים", אמר. "זו תהיה יוזמה שמטרתה להחזיר תקווה לאזרחים שסובלים כבר 22 חודשים תחת שלטונו האכזרי של חמאס".

באשר ליעילות מאמצי קרן הסיוע לעזה, אמר: "התוכנית של GHF פועלת היטב: מעל 100 מיליון ארוחות חולקו בתוך חודשיים, אבל חמאס שודד כ־80% מהמזון, ויש מי שטוען שאפילו יותר". "אחר כך הם מוכרים אותו. שק סוכר פשוט נמכר ב־200 דולר בשוק השחור. האנשים שפגשנו היו נרגשים. לדבריהם, זו הפעם הראשונה שבה קיבלו סיוע של אוכל מבלי לשלם עליו".

האקבי האשים את ארגוני האו"ם במחדל. לדבריו, "האו"ם מתיימר להיות ארגון הומניטרי, אבל לא מצליח להעביר את המזון. הם לא יודעים איך להכניס אותו פנימה. הם יותר מתעסקים באיך זה נראה מאשר אם זה בכלל מגיע".

הוא הוסיף כי תיעוד מצולם בזמן אמת מראה בבירור חמושים של חמאס עולים על משאיות סיוע ובוזזים אותן. "מי שמפיץ מידע על כך שישראל לא יכולה להוכיח את הגזל של חמאס, פשוט מתעלם מהמציאות ומהצילומים".

האקבי עם וויטקוף בעזה,

הדיפלומט הבכיר יצא גם נגד הקריאות הבינלאומיות להכרה מיידית במדינה פלשתינית. "זה מופרך לחלוטין", אמר. "היכן המדינה הזאת אמורה לקום? מי ינהל אותה? מה שיש לנו זה כבר מדינת חמאס - עזה. כולנו רואים לאן זה הוביל". האקבי תקף את מי שקוראים ללחץ בינלאומי דווקא על ישראל. "לחץ צריך להיות על חמאס, לא על המדינה שמנסה להציל חטופים ולספק אוכל לאויביה. האם יש תקדים בהיסטוריה שבו מדינה נדרשה להאכיל את מי שרצח את אזרחיה?".

לדבריו, הפלשתינים שעמם שוחח במהלך הביקור "רוצים עתיד, רוצים שלום. הם מתעבים את חמאס וגם את הרשות. הם רוצים לבנות קהילות שבהן ילדיהם יוכלו לגדול בביטחון". האקבי הוסיף כי תושבים רבים ברצועה הביעו תמיכה חסרת תקדים בנשיא טראמפ: "הם אסירי תודה לנשיא על עמדותיו, הם מתעבים את חמאס ורוצים שייעלם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...