ממשל טראמפ שיחרר השבוע אוסף עצום של מסמכים מסווגים שקשורים לרצח מנהיג זכויות האזרח ד"ר מרטין לותר קינג ג'וניור, זאת בעוד שאמריקנים רבים דורשים את פרסום תיקי ג'פרי אפשטיין.
מנהלת המודיעין הלאומי טולסי גבארד הודיעה כי המשרד מפרסם 230,000 עמודים של מסמכים הקשורים להתנקשות באפריל 1968 של מנהיג זכויות האזרח.
השחרור התבצע בהתאם לצו הנשיאותי של דונלד טראמפ מתחילת השנה, המורה על שחרור תיקים של הנשיא לשעבר ג'ון קנדי, התובע הכללי לשעבר רוברט קנדי ומרטין לותר קינג.
תומכי טראמפ מתמרמרים
השחרור מגיע בעת שממשל טראמפ מתמודד עם קבוצה הולכת וגדלה של תומכי MAGA מתוסכלים הנחושים לראות תיקים נוספים על ג'פרי אפשטיין.
"אם אתה אומר לקהל האנשים שתומכים בך על פשעי בגידה של המדינה העמוקה, התערבות בבחירות, סחיטה וקבלות אליטה רשעות עשירות וחזקות, אז אתה חייב להפיל כל אויב של העם", כתבה חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין ברשת X.
העיתוי של שחרור תיקי מרטין לותר קינג עורר מיד חשדות ברשת. "זה לא יותר מהסחת דעת מהחסר של שחרור תיקי אפשטיין!", פרסם הפרשן אד קראסנשטיין ב-X.
תיקים שנאספו אבק במשך עשרות שנים
על פי הודעה לעיתונות של ODNI, התיקים שפורסמו מעולם לא עברו דיגיטציה "ואספו אבק במתקנים ברחבי הממשלה הפדרלית במשך עשרות שנים".
התיקים הטריים כוללים מסמכים על חקירת ה-FBI על רצח מרטין לותר קינג, תזכירים פנימיים של ה-FBI על התקדמות החקירה ועמודים המפרטים עדויות של אסירים על המזימה.
"העם האמריקני חיכה כמעט שישים שנה לראות את ההיקף המלא של חקירת הממשלה הפדרלית של רצח ד"ר קינג", אמרה גבארד בהצהרה.
ד"ר אלוודה קינג, אחייניתו של מרטין לותר קינג, חגגה את השחרור ואמרה: "אני אסירת תודה לנשיא טראמפ ול-DNI גבארד על שמירת הבטחתם לשקיפות".
עם זאת, שני הילדים החיים של מרטין לותר קינג, מרטין השלישי וברניס, נראו פחות נלהבים בהצהרה שפרסמו ביום שני.
"כילדיו של ד"ר קינג וגב' קורטה סקוט קינג, מותו הטרגי היה אבל אישי עז - אובדן הרסני לאשתו, לילדיו ולנכדה שמעולם לא פגש", כתבו. "אנו מבקשים מאלה שיתמודדו עם שחרור התיקים הללו לעשות זאת באמפתיה, ריסון ויראת כבוד לאבל המתמשך של משפחתנו".
משפחת מרטין לותר קינג חזרה שוב על הטענה שג'יימס ארל ריי, האיש שהורשע ברצח קינג, לא היה האחראי הבלעדי למזימה. המשפחה טוענת כי לדעתה ריי היה שעיר לעזאזל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו