"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מממנת רצח עם": מטה הבחירות של מחוקקת פרוגרסיבית בכירה הושחת בעקבות הצבעתה על הסיוע לישראל
אלכסנדריה אוקסיו קורטז הצביעה נגד תיקון שנועד לשלול תקציבי סיוע מישראל והפכה למטרה לזעם של האגף הרדיקלי • את התיקון הציעה מחוקקת תומכת טראמפ שטענה בעבר כי ישראל עושה שימוש ב"לייזר יהודי" על מנת לגרום לשריפות
השחתת מטה הבחירות של אוקסיו קורטז בניו יורק בעקבות הצבעתה. צילום: רויטרס

"מממנת רצח עם": מטה הבחירות של מחוקקת פרוגרסיבית בכירה הושחת בעקבות הצבעתה על הסיוע לישראל

אלכסנדריה אוקסיו קורטז הצביעה נגד תיקון שנועד לשלול תקציבי סיוע מישראל והפכה למטרה לזעם של האגף הרדיקלי • את התיקון הציעה מחוקקת תומכת טראמפ שטענה בעבר כי ישראל עושה שימוש ב"לייזר יהודי" על מנת לגרום לשריפות

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

זעם בשמאל האמריקני על חברת בית הנבחרים הפרוגרסיבית אלכסנדריה אוקסיו קורטז ש"העזה" לצאת מול הקו של יתר חברי האגף הרידקלי והצביעה נגד תיקון שביקש לצמצם את הסיוע לישראל.

התיקון נגד ישראל זכה לתמיכתם של חבר הקונגרס הרפובליקני תומאס מאסי וחברי קונגרס דמוקרטים פרוגרסיביים, בהם אילהאן עומאר וראשידה טאליב, אך נתקלה בהתנגדות נחרצת גם בקרב מחנה השמאל. אחת מהמתנגדות הייתה חברת הקונגרס הפרוגרסיבית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (AOC), שבחרה להצביע נגד, בניגוד לרוב חברות "הסקוואד". בתגובה לביקורת שספגה משמאל, כתבה אוקסיו-קורטז ברשת: "התיקון של גרין לא נועד לעצור את ההפצצות על עזה, אלא לפגוע רק ביכולת ההגנה של כיפת ברזל. כמובן שהצבעתי נגד. אני ממוקדת במאמץ לעצור את הזרמת התחמושת שמנציחה את רצח העם בעזה".

למרות הסערה, אוקסיו-קורטז לא הביעה חרטה, אך ההצבעה המחישה את השסע הגובר בשורות השמאל האמריקני, במיוחד בכל הנוגע למערכת היחסים עם ישראל בזמן מלחמה ובכלל. גרין, מצידה, הבטיחה להמשיך להיאבק נגד מה שכינתה "בזבוז משווע של כספי המיסים של האמריקנים לטובת מדינות זרות".


אלכסנדריה אוקסיו־קורטז, צילום: GettyImages

במהלך סוף השבוע הושחת מטה הבחירות של אוקסיו-קורטז בשכונת ווסטצ'סטר סקוור שבברונקס. פעילים אנטי-ישראלים צבעו את חזית המשרד בצבע אדום, כיסו את תמונתה בצבע, והדביקו שלט עם הכיתוב: "AOC: מממנת רצח עם בעזה". קבוצה בשם "חזית השחרור של הברונקס" (Boogie Down Liberation Front) נטלה אחריות למעשה, תוך שימוש בביטויים חריפים כלפי אוקסיו-קורטז: "נמאס לנו מפוליטיקאים כמו AOC וריצ'י טורס שמשתמשים בנו כמקפצה לקריירה. הברונקס תומך בפלשתין, לא בצביעות שמממנת הרג".

תיקונים להצעת החוק שהגישה חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין הכוללים קיצוץ של כחצי מיליארד דולר מהסיוע האמריקני לישראל נדחתה ביום שישי האחרון ברוב דרמטי של 422 מתנגדים מול שישה תומכים בלבד. גרין ביקשה לבטל את המימון האמריקני לתוכניות ההגנה המשותפות עם ישראל, בדגש על מערכת כיפת ברזל. התיקונים הוגשו במסגרת חוק התקציב הבטחוני הלאומי של שנת 2026, שאושר בסופו של דבר ברוב 221–209 וכולל הקצאה של כ-832 מיליארד דולר, בהם תוספת לשכר החיילים ומימון למחקר ופיתוח.

מרג'ורי טיילור גרין, חברת בית הנבחרים האמריקני, צילום: רויטרס

גרין תקפה בחריפות את חברי בית הנבחרים, רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, על כך שסירבו להפחית את הסיוע למדינות זרות, בכלל זה לישראל ואוקראינה. לדבריה, "רפובליקנים ודמוקרטים כאחד מסרבים להפסיק לשלוח את כספי המיסים שלכם למדינות אחרות", והביעה אכזבה מכך שכל שש התיקונים שהגישה לתקציב נדחו אחת אחרי השנייה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...