שטפונות קטלניים בטקסס: לפחות 27 הרוגים, עשרות נערות שבילו במחנה קיץ נעדרות

גשמים שוטפים גרמו לשיטפונות הרסניים במחוז קר שבטקסס • מושל המדינה הכריז: "כלל האמצעים הזמינים" יופנו לטובת לחילוץ • 237 אנשים חולצו עד כה, רובם במסוקים

השיטפונות בטקסס. צילום: AP

שיטפונות קטלניים פגעו אתמול (שישי) בטקסס והותירו לפחות 27 הרוגים, ביניהם 9 ילדים, ועשרות נעדרים, כאשר בין 23 ל-25 נערות ממחנה קיץ נוצרי עדיין לא אותרו. האסון פגע באזור נהר גוודלופה במחוז קר, כ-65 קילומטר צפונית-מערבית לסן אנטוניו, לאחר שגשמים שוטפים הפכו את חגיגות יום העצמאות האמריקני לטרגדיה לאומית.

תיעוד: שיטפונות ענק בטקסס//רשתות חברתיות

גשמים שוטפים שהפכו לשיטפונות פתע הרסניים פגעו ביום שישי באזור נהר גוודלופה בטקסס והותירו עד כה 24 הרוגים מאושרים ועשרות נעדרים. האסון הקטלני פגע במחוז קר שבמרכז-דרום המדינה, כאשר מזג האוויר הקיצוני הפך את חגיגות יום העצמאות האמריקני לטרגדיה.

השיטפונות בטקסס. "חומת מוות שחורה לחלוטין", צילום: AFP

במוקד החששות נמצא מחנה מיסטיק, מחנה קיץ נוצרי פרטי לבנות הממוקם על גדות הנהר, שם 23-25 חניכות עדיין נעדרות מבין יותר מ-750 ילדים שהיו במחנות הקיץ באזור. השיטפון פגע במקום בסביבות השעה 4:00 בבוקר ללא אזהרה מוקדמת, כאשר הנהר עלה על גדותיו תוך 45 דקות בלבד.

בארי אדלמן אמר שהמים דחפו את כולם בביתו בן שלוש הקומות לעליית הגג, כולל סבתו בת ה-94 ונכדו בן ה-9. המים החלו לזרום דרך רצפת עליית הגג לפני שנסוגו. "הייתי מזועזע", הוא אמר. "הייתי צריך להסתכל לנכד שלי בפנים ולומר לו שהכל יהיה בסדר, אבל בפנים פחדתי פחד מוות".

כלל האמצעים הזמינים לטובת חילוץ

מושל טקסס גרג אבוט הכריז שפעולות החיפוש וההצלה ימשיכו ללא הפסקה, ואמר שהמשאבים המוקדשים למאמץ יהיו "ללא גבול". עד ערב שישי חילצו אנשי החירום 237 אנשים, כולל 167 שפונו במסוקים. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבטיח סיוע פדרלי ואמר "אנחנו נטפל בהם".

שירות מזג האוויר הלאומי הכריז על מצב חירום שיטפונות פתע לאזור, לאחר שסופות רעמים שפכו עד רגל שלמה של גשם תוך פחות משעתיים. דלטון רייס, מנהל העיר קרוויל, הסביר: "זה קרה מהר מאוד, על פני תקופה קצרה שלא הייתה ניתנת לחיזוי, אפילו עם מכ"ם".

"המים זורמים כל כך מהר, לא תבחין שהם מעליך". השיטפונות בטקסס, צילום: AP

"המחנה נהרס לחלוטין", אמרה אלינור לסטר, בת 13, אחת ממאות החניכים במחנה מיסטיק. "מסוק נחת והחל לקחת אנשים משם. זה היה ממש מפחיד".

למרות שרשויות המדינה הזהירו מפני גשמים כבדים לקראת סוף השבוע החגיגי, לא נצפתה זרימה ושטף באינטנסיביות כזו. מנהל אגף ניהול החירום של טקסס, הודה שתחזיות מזג האוויר "לא חזו את כמות הגשם שנראתה בפועל".

מתיו סטון, בן 44, מקרוויל, אמר שמשטרה דפקה על דלתות הבתים, אך הוא לא קיבל כל התראה בטלפון שלו. "לא קיבלנו התרעת חירום. לא היה כלום", אמר סטון, ותיאר את השיטפונות כ"חומת מוות שחורה לחלוטין".

כוחות הצלה בזירת השיטפונות בטקסס., צילום: AFP

"המים זורמים כל כך מהר, שלא תבחין כמה זה גרוע עד שהם יהיו מעליך", אמר בוב פוגארטי, מטאורולוג במשרד אוסטין/סן אנטוניו של השירות המטאורולוגי הלאומי. 

כתוצאה מהשיטפונות, מופעי הזיקוקין המסורתיים של יום העצמאות בוטלו ברחבי האזור, כאשר האתר המיועד לחגיגות בקרוויל היה שקוע תחת מי השיטפון. סגן המושל דן פטריק הזהיר שהאיום נמשך, עם חשש לשיטפונות נוספים מסן אנטוניו ועד ווקו במהלך 24-48 השעות הקרובות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר