"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המלחמה באנטישמיות: הצעד חסר התקדים של ראש עיריית ניו יורק
ראש העיר אריק אדמס יקים משרד ייעודי ראשון מסוגו בארה"ב שירכז את המאבק באנטישמיות • המשרד יפקח על מוסדות חינוך, ייזום חקיקה, ייעץ משפטית ויאכוף עבירות שנאה • "זה לא רק עניין יהודי – זה מאבק על מי שאנחנו"
ראש עיריית ניו יורק אריק אדמס. צילום: רויטרס

המלחמה באנטישמיות: הצעד חסר התקדים של ראש עיריית ניו יורק

ראש העיר אריק אדמס יקים משרד ייעודי ראשון מסוגו בארה"ב שירכז את המאבק באנטישמיות • המשרד יפקח על מוסדות חינוך, ייזום חקיקה, ייעץ משפטית ויאכוף עבירות שנאה • "זה לא רק עניין יהודי – זה מאבק על מי שאנחנו"

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש העיר ניו יורק מכריז מלחמה על האנטישמיות: "אי אפשר לשתוק מול השנאה" לראשונה בעיר גדולה בארה"ב, יוקם בניו יורק משרד ייעודי שירכז את המאבק באנטישמיות. ראש העיר אריק אדמס הציג יוזמה מקיפה שתפקח על מוסדות, תיזום חקיקה ותנקוט אכיפה נגד כל גילוי שנאה כלפי יהודים.

ראש העיר ניו יורק, אריק אדמס, הכריז אתמול (שלישי) על הקמת משרד עירוני ראשון מסוגו שיתמקד במאבק באנטישמיות. ההחלטה התקבלה על רקע העלייה המדאיגה בתקריות אנטישמיות בעיר מאז ה-7 באוקטובר, והיא מסמלת מחויבות פומבית ברורה מצד העירייה למאבק בתופעה.

מפגינים ישראלים מתעמתים עם מפגינים תומכי חמאס בניו יורק (ארכיון), צילום: EPA

"אתה לא יכול להיות 10% מהאוכלוסייה וליפול קורבן ל-51% מהמקרים", אמר אדמס, בהתייחס לכך שיותר ממחצית מפשעי השנאה בניו יורק מופנים כלפי יהודים, למרות שהינם נתח יחסי קטן בהרבה מהאוכלוסייה. "אני לא הולך לעמוד מנגד ולהתעלם מהתופעה", הדגיש.

בהמשך דבריו הוסיף: "יהודים לא צריכים להסס להיכנס לרכבת התחתית אם הם חובשים כיפה. הם לא צריכים לדאוג לענוד מגן דוד. הם לא צריכים לחשוש שמישהו אורב להם בבית כנסת במטרה לפגוע בהם." המשרד החדש, שיהיה כפוף ישירות ללשכת ראש העיר, ירכז עבודת מטה בין־משרדית, יעקוב אחרי תיקים פליליים, יספק ייעוץ משפטי, יפעל מול מוסדות חינוך ויפקח על גופים עירוניים המקבלים מימון. "זה לא רק סמלי – זו יוזמה עם שיניים", הדגיש אדמס.

בראש המשרד יעמוד משה דייויס, המשמש כיום בתור הנציג הבכיר לקהילה היהודית בעירייה. דייויס הצהיר: "אנחנו לא יכולים לאפשר לקולות החזקים של שנאת יהודים לקדוח חור בעיר שלנו. כולנו באותה סירה. זוהי לא בעיה יהודית – זו בעיה של ניו יורק".

הפגנות פרו פלסטיניות , צילום: רויטרס

כאשר עיתונאי האשים את אדמס בציניות פוליטית סביב עיתוי ההכרזה, השיב ראש העיר בתקיפות: "לא הייתי מועמד כשראיתי כדור לוקח את חייו של ארי", בהתייחס לצעיר חסידי בן 16 מברוקלין שנרצח בפיגוע ירי על גשר ברוקלין בשנת 1994. "עמדתי על העקרונות הללו אז ואעמוד עליהם גם היום". כשנשאל על האיזון בין חופש הביטוי לאנטישמיות, אדמס היה נחרץ: "אתה יכול להיות בעד משהו בלי להיות נגד משהו... אבל אם אתה אומר 'למחוק את ישראל' – מי גר בישראל?".

אדמס, שהזכיר כי בניו יורק חיים יותר ניצולי שואה מבכל עיר אחרת בעולם. "אי אפשר לשתוק מול שנאה. זה לא רק מאבק יהודי – זהו מאבק על הדמוקרטיה, על העיר שלנו, על מי שאנחנו". המשרד החדש הוא הראשון מסוגו בארה"ב ונועד לשמש אבן דרך במאבק המתמשך נגד אנטישמיות בחיים הציבוריים, האקדמיים והחינוכיים של העיר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...