חבר הקונגרס ריצ'י טורס טוען כי הביקורת בתקשורת נגד הסנאטור ג'ון פטרמן על מצבו הנפשי נובעת מעמדותיו הפרו-ישראליות ולא ממניעים ענייניים. לדברי טורס, מדובר ב"כתבת חיסול" שמטרתה להעניש את פטרמן על תמיכתו הבלתי מתפשרת בישראל, במלחמה בעזה ובמאבק להשבת החטופים. פטרמן, שהביקורת כלפיו גוברת מתוך מפלגתו, ממשיך לעמוד על עמדותיו.
חבר הקונגרס הדמוקרטי ריצ'י טורס טוען כי הקמפיין הציבורי החריף נגד הסנאטור ג'ון פטרמן אינו נובע מדאגה אמיתית למצבו הנפשי – אלא מעונש פוליטי על עמדותיו הפומביות בעד ישראל. בציוץ נוקב פרסם טורס: "אני מזהה כתבת חיסול כשאני רואה אחת. הסיבה היחידה למתקפה המתואמת נגד הסנאטור ג'ון פטרמן היא עמדותיו הפרו-ישראליות הבלתי מתפשרות. בואו נקרא לילד בשמו".
טורס, שחשף כי מתמודד בעצמו עם דיכאון במשך שנים, הביע זעזוע מהשימוש בציבוריות של מחלת נפש ככלי ניגוח פוליטי: "אם באמת אכפת לכם מבריאות הנפש של מישהו – הפצת כתבות חיסול עליו היא דרך מוזרה להפגין את זה".
מאז מתקפת ה-7 באוקטובר, פטרמן התבלט כאחד הקולות הבולטים בעד ישראל במפלגה הדמוקרטית. הוא הביע תמיכה בלתי מסויגת בפעולה הצבאית בעזה, התנגד להפסקת אש חד-צדדית, והתייצב בעוצמה לצד משפחות החטופים. במהלך ביקורו בישראל במרץ השנה, פגש את ראש הממשלה בנימין נתניהו והביע סולידריות עם הציבור הישראלי, ביקור שלא התקבל באהדה בקרב חוגים פרוגרסיביים במפלגתו.
בעוד חלקים במפלגה הדמוקרטית הולכים ומתרחקים מתמיכה מסורתית בישראל, פטרמן בחר בקו ברור: "אין מקום לדיון על הפסקת אש לפני שמושגת מטרה אחת – חיסול חמאס", צייץ זמן קצר לאחר ה-7 באוקטובר. גם כשהופעל עליו לחץ מתוך מפלגתו, כולל מכתב מטעם 16 אנשי מטה הבחירות שלו שהגדירו את הצהרותיו כ"בגידה" ואפילו ויכוחים קשים עם רעייתו ג'יזל – פטרמן נותר בעמדתו.
כתבות שפורסמו לאחרונה, ובהן עדויות של עוזרים לשעבר, טוענות כי מצבו הנפשי של הסנאטור מדרדר וכי הוא מתנהל בצורה שמעלה חששות. אולם לדברי טורס, הסיפור האמיתי הוא אחר: ניסיון להוקיע את מי שלא מיישר קו עם הקו הפרוגרסיבי של המפלגה בכל הנוגע לישראל.
ככל שהביקורת נגד פטרמן מתעצמת, נדמה שהוא הוא אחד הקולות הדמוקרטים הבודדים בקונגרס שמוכן לומר בגלוי: "אני מסרב להפנות עורף לישראל. רבים מחבריי הדמוקרטים איבדו את הדרך, אך אמשיך להיות הקול הזה במפלגתי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו