"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ: לחצתי על נתניהו להכניס עוד מזון ותרופות לרצועת עזה

על רקע ישיבת קבינט סוערת שהתקיימה אתמול בישראל, שבה נחשפו מחלוקות קשות על המשך המערכה הצבאית, טראמפ מצהיר כי דחק בנתניהו "להתנהג יפה לעזה" • הנשיא האמריקאי אישר כי המגעים להסכם גרעין עם איראן "מתקדמים יפה מאוד"

,עודכן
0השמעה
טראמפ ונתניהו. צילום: אי.אף.פי

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר הערב (שישי) בשיחה עם עיתונאים טרם עלייתו למטוס הנשיאותי, כי הוא דחק בראש הממשלה בנימין נתניהו להכניס יותר סיוע הומניטרי לעזה.

"אמרתי לו להתנהג יפה לעזה ולדאוג שמזון ותרופות ייכנסו לרצועה", הוסיף טראמפ, שציין שוב כי המגעים מול איראן על הסכם גרעין חדש "מתקדמים טוב ומתנהלים ברמות הגבוהות ביותר".

טראמפ על איראן: מקווה שנגיע להסכם בלי לתקוף

כאמור, לגבי איראן, טראמפ הדגיש כי "הנושא האיראני הולך טוב. אנחנו דנים עם איראן ברמות הכי גבוהות". בריאיון למגזין "טיים" שפורסם לאחרונה, אמר הנשיא כי אפשר להגיע להסכם גרעין מול איראן גם בלי תקיפת המתקנים הגרעיניים. "אני מקווה שנוכל לעשות זאת, אבל ייתכן שנצטרך לתקוף - לאיראן לא יהיה נשק גרעיני", הבטיח. הוא אף ציין כי הוא "מוכן להיפגש עם חמינאי".

בריאיון זה התייחס טראמפ גם לחידוש הלחימה בעזה, ובפרט למניין הילדים ההרוגים ברצועה, וטען: "האשמה היא של ביידן יותר משל כל אחד אחר. איראן הייתה מרוששת כידוע, וביידן אפשר להם להתעשר. לפני זה לא היה לחמאס כסף, לא היה לחיזבאללה כסף. איראן הייתה מרוששת אחרי הכהונה הראשונה שלי, לא היה להם כסף והם אמרו לחמאס 'אנחנו לא נותנים לכם כסף'".

עימותים בישיבת הקבינט

התבטאויות אלו מגיעות על רקע מחלוקות פנימיות חריפות בישראל בנוגע למדיניות בעזה.רק אתמול (חמישי) התקיימה ישיבת קבינט סוערתבה נסגרו הפערים בין צה"ל לבין הדרג המדיני בכל הנוגע לאופן חלוקת האספקה ההומניטרית בעזה, אך נתגלעו מחלוקות קשות בין ראשי מערכת הביטחון לבין השרים באשר לשלבים הבאים של המערכה הצבאית.

דיון בקבינט המדיני-ביטחוני (ארכיון),צילום: קובי גדעון/ לע"מ

לפי גורמים המעורים בפרטים, במהלך ישיבת הקבינט היו ויכוחים קשים בין הצדדים שהגיעו לטונים גבוהים. בשל חוסר ההסכמות, צה"ל נדרש לעדכן את התכניות שהכין ולחזור עם הצעות חדשות התואמות את גישת שרי הקבינט, ודיון המשך צפוי להתקיים ביום שני הקרוב.

אשר לסוגיית האספקה ההומניטרית שאליה התייחס טראמפ בדבריו, הצבא הציג בישיבה תכניות חדשות התואמות את העיקרון שדרשו השרים ולפיו "לחמאס לא תהיה כל אפשרות לשים את ידו על האספקה". התכניות נבנו באופן שיבטיח כי חלוקת האספקה, אם וכאשר יוחלט עליה, לא תסכן את חיילי צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר