"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
דיווח

מקנדה ועד אפריקה: טראמפ מתכנן לסגור שגרירויות "לא חיוניות" ברחבי העולם

הצעדים כוללים גם את סגירתן של שגרירויות וקונסוליות "לא חיוניות" באפריקה שמדרום לסהרה וצמצום משמעותי ביחסים הדיפלומטיים עם קנדה • אם יתקבלו השינויים המוצעים בטיוטה המדוברת, הם יהוו את אחד הארגונים מחדש הגדולים ביותר במחלקת המדינה מאז הקמתה • מזכיר המדינה רוביו הכחיש: "נפלו קורבן להונאה נוספת"

,עודכן
0השמעה
טיוטה שמציגה שינויים רדילקיים, טראמפ. צילום: EPA

טיוטת צו נשיאותי שמסתובבת בין דיפלומטים אמריקנים מציעה רפורמה רדיקלית במחלקת המדינה האמריקנית, כולל צמצום משמעותי בפעילות באפריקה וביטול שליחים ומחלקות העוסקים באקלים, פליטים, זכויות אדם, דמוקרטיה ושוויון מגדר, כך על פי דיווחים בארה"ב ובבריטניה. אם יתקבלו השינויים המוצעים בטיוטה המדוברת, הם יהוו את אחד הארגונים מחדש הגדולים ביותר במחלקת המדינה מאז הקמתה בשנת 1789.

על פי המסמך בן 16 העמודים, מחלקת המדינה הרחבה תאורגן מחדש לארבע מחלקות אזוריות הכוללות את האזור האינדו-פסיפי, אמריקה הלטינית, המזרח התיכון ואירואסיה. הצעדים כוללים גם את סגירתן של שגרירויות וקונסוליות "לא חיוניות" באפריקה שמדרום לסהרה וצמצום משמעותי ביחסים הדיפלומטיים עם קנדה.

על הכוונת של מחלקת המדינה, ראש ממשלת קנדה מארק קארני,צילום: רויטרס

כמו כן, ההצעה כוללת ביטול לשכת הארגונים הבינלאומיים שמקשרת עם האו"ם, לשכת ענייני אפריקה, השליח המיוחד לנושאי אקלים, והמשרד לענייני נשים גלובליים. כמו כן, הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי (USAID) תוטמע במחלקת המדינה, כאשר המשימות הקריטיות שלה יועברו ללשכת העניינים ההומניטריים. בנוסף, הצו קורא להטמעת "ארגון מחדש ממושמע" במחלקת המדינה ו"ייעול משלוח המשימה" תוך צמצום "בזבוז, הונאה וניצול לרעה".

מזכיר המדינה מרקו רוביו, "פייק ניוז",צילום: רויטרס

גורמים במחלקת המדינה האמריקנית הכחישו את הדיווח, כאשר אחד מהם אמר ל"ניוזוויק" כי הדיווח "מבוסס לחלוטין על מסמך מזויף". מוקדם יותר היום, מזכיר המדינה מרקו רוביו כינה את הדיווח על הרפורמה "פייק ניוז" בפוסט ברשת החברתית X: "הניו יורק טיימס נפל קורבן להונאה נוספת", כתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר