"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ניצחון לאחים מננדז: השופט אישר את המשך הליך גזר הדין מחדש

בית המשפט דחה את ניסיון התובע המחוזי החדש לחסום את שחרור האחים שרצחו את הוריהם לפני 35 שנה • עורך הדין של האחים שיבח את ההחלטה: "זהו ניצחון של צדק על פוליטיקה" • הדיון המכריע יתקיים בשבוע הבא

,עודכן
0השמעה
האחים מננדז. צילום: ללא

האחים מננדזרשמו ניצחון משפטי היום (שישי, שעון ארה"ב), כאשר שופט דחה את בקשת התובע המחוזי של לוס אנג'לס למשוך את עתירת גזר הדין המחודש.

האחים מננדז ,צילום: AP

ההחלטה מבטיחה כי דיון יתקיים בחמישי ושישי הבא, שבו התביעה והסנגוריה יטענו האם האחים עברו שיקום מספיק המצדיק הפחתת עונש.

לייל ואריק מננדז ריצו 35 שנות מאסר על רצח הוריהם, חוזה וקיטי, בביתם בבברלי הילס ב-1989. האחים צפו בדיון ביום שישי מרחוק באמצעות WebEx מבית הכלא המדינתי במחוז סן דייגו.

האחים מננדז בבית המשפט ב-1992 (ארכיון),צילום: AFP

התובע המחוזי ג'ורג' גסקון ביקש באוקטובר האחרון להפחית את עונשם של האחים ממאסר עולם ללא אפשרות שחרור מוקדם ל-50 שנות מאסר עד מאסר עולם. הפחתה זו, אם תאושר, תהפוך אותם לזכאים מיידית לשחרור על תנאי.

נייתן הוכמן, שניצח את גסקון בבחירות בנובמבר, ביקש למשוך את עתירת קודמו, בטענה שהאחים לא לקחו אחריות מלאה על פשעיהם ונותרו איום על הקהילה.

בדיון ארוך שהתקיים היום, עורכי דין משני הצדדים התווכחו האם להוכמן יש זכות לבטל את בקשת קודמו, והאם האחים אכן עברו שיקום. חביב באליאן, שדיבר בשם משרד התובע המחוזי, טען שהאחים מעולם לא הודו שטענת ההגנה העצמית שלהם הייתה מפוברקת, או לקחו אחריות על השקרים החוזרים ונשנים לגבי הרציחות וגיוס חבריהם לשקר בשמם בבית המשפט.

"הם אותם האנשים שהיו אז," אמר באליאן. "לפני שלושים שנה, הם סיפרו את אותם השקרים שהם מספרים היום."

השופט מייקל ג'סיק קבע כי משרד התובע המחוזי לא עשה מספיק כדי להראות שעתירת הממשל הקודם צריכה להימשך. השופט אמר שהוא מנסה למנוע מצב שבו עתירות יכולות להיות מוגשות ונמשכות רק על בסיס שינוי בממשל.

"אין מידע חדש," אמר השופט. "אף אחד מהדברים האלה אינו באמת חדש. הם דבקו בסיפור שלהם. זה נוגע לשאלה האם הם עברו שיקום".

מרק גרגוס, עורך הדין של האחים מננדז, תקף בחריפות את משרד התובע המחוזי על הצגת מצגת ארוכה על הפשע המקורי, שכללה אפילו הצגת תמונה של גופתו של חוזה מננדז. גרגוס כינה את המצגת של באליאן "מופע ראווה" והשווה אותה לפיליבסטר של הסנאטור קורי בוקר.

מחוץ לבית המשפט, גרגוס שיבח את פסיקת השופט, וכינה אותה ניצחון של "צדק על פני פוליטיקה".

דיוני גזר הדין המחודש של האחים מננדז נקבעו ל-17 ו-18 באפריל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר