Loading...

אילון מאסק//רויטרס

טראמפ למקורביו: מאסק צפוי לעזוב את תפקידו בממשל | דיווח

לפי הדיווח הנשיא מרוצה מעבודתו של מאסק והסוכנות להתייעלות ממשלתית שלו, אך השניים הסכימו כי הגיע זמנו לחזור לעסקיו • לפי הדיווח, גורמים בממשל תיארו את המיליארדר כ"מעמסה פוליטית" • לפי הדיווח, מאסק צפוי לשמור על השפעתו גם מבלי שיחזיק בתפקיד רשמי

דונלד טראמפ אמר למעגל מקורביו, כולל חברי הקבינט שלו, כי המיליארדר אלון מאסק צפוי לעזוב את תפקידו בממשל, כך מדווח האתר "פוליטיקו" מפי שלושה מקורות בממשל. מאסק שהוביל את הסוכנות להתייעלות ממשלתית (DODGE) הוביל קיצוצים נרחבים וחסרי תקדים בממשל הפדרלי.

לפי הדיווח, טראמפ מרוצה מעבודתו של מאסק והסוכנות שלו, אבל השניים הגיעו להסכמה כי הגיע זמנו של המיליארדר לחזור לעסקיו ולעבור ל"תפקיד תומך" יותר. נסיגתו הצפויה של מאסק מהתפקיד המרכזי שמילא בבית הלבן מתרחשת בזמן שגורמים בממשל ובקרב תומכיו של הנשיא אינם מרוצים מהאופי הבלתי צפוי של מאסק וממה שהאתר מתאר כ"מעמסה פוליטית".

אילון מאסק ודונלד טראמפ משוחחים עם עיתונאים, 11 במרץ 2025, צילום: Pool via AP
אילון מאסק בעצרת התמיכה במועמד השמרני לביהמ"ש העליון בוויסקונסין, צילום: רויטרס

האתר מביא כדוגמא את ההפסד של המועמד השמרן בבחירות לבית המשפט העליון בוויסקונסין, שתמיכתו של מאסק בו הפכה בעיני רבים את הבחירות המקומיות האלה ל"משאל עם" מוקדם על מהלכיו של הנשיא מאז שהושבע ב-20 בינואר.

לפי הדיווח, מדובר בשינוי בהלך הרוח בבית הלבן בהשוואה למצב לפני חודש, אז בכירים בבית הלבן העריכו בפני האתר כי מאסק "כאן כדי להישאר". מאסק מוגדר כ"עובד ממשלתי מיוחד", סטטוס מיוחד שפוטר אותו זמנית מכללי האתיקה וניגודי האינטרסים, מה שמאפשר לו לנהל את עסקיו בזמן שהוא מחזיק בתפקיד רשמי בממשל. למינוי שכזה יש מגבלה של 130 ימים, אך גורמים בבית הלבן העריכו בעבר בפני העיתון כי טראמפ צפוי למצוא דרך להתגבר על המכשול הזה.

ראש הסגל סוזי ויילס ואלון מאסק, צילום: AP

כעת גורמים בממשל אומרים כי מאסק צפוי לסיים את תפקידו סמוך לתקופת הזמן הזאת, כשהעיתון מצביע על סוף חודש מאי או תחילת חודש יוני כמועד עזיבתו.

אך גורמים בממשל הוסיפו כי מאסק צפוי לשמור על השפעתו במסדרונות הבית הלבן, וגם צפוי להגיע לשם מדי פעם. גורם אחר אמר לעיתון כי מי שחושב שמאסק ייעלם לגמרי מסביבתו של טראמפ "משלה את עצמו". מגניו של המיליארדר בממשל אמרו כי זה הזמן הנכון מבחינתו לעזוב, שכן לתפיסתם יש גבול למה שניתן לקצץ בסוכנויות הממשלתיות מבלי לפגוע בפעילותן התקינה.

גורמים אחרים בממשל מתארים אותו כ"כוח בלתי צפוי ובלתי ניתן לניהול" שהתקשה לתאם את תכניותיו עם שרי הקבינט ודרך "שרשרת הפיקוד" בבית הלבן בראשות ראש הסגל סוזי ויילס. לפי אותם גורמים, מאסק נהג להכניס את הממשל לסערות תכופות באמצעות פרסומים מפתיעים ולא מתואמים בפוסטים שפרסם ב-X, כולל פרסום תכניות שלא נבדקו או תכניות על סגירת סוכנויות ממשלתיות.

האתר טוען כי מקורבים לטראמפ מרגישים הקלה לנוכח יציאתו של מאסק מהתפקיד, לאור מה שהאתר הגדיר כ"סדרה בלתי פוסקת של הפתעות מצדו". בין אותן הפתעות ניתן למנות: קיצוצי ענק, שלעיתים פגעו בתוכניות חיוניות דוגמת מימון פרויקט למניעת אבולה באפריקה, דרישה מעובדי ממשל לפרט את הישגיהם בעבודה ועוד.

שני האישים כבר רמזו בפומבי על המעבר הקרב. בריאיון לפוקס ניוז, כשנשאל מאסק האם יהיה מוכן לעזוב בתום תקופת 130 הימים, אמר: "אני חושב שנשלים את רוב העבודה הנדרשת להפחתת הגירעון בטריליון דולר במסגרת זמן זו". מצדו, טראמפ אמר לכתבים ביום שני: "בשלב מסוים אלון ירצה לחזור לחברה שלו. הוא רוצה. הייתי משאיר אותו".

דוברת הבית הלבן, קרולין לווייט אמרה כי הפרסום הוא חסר ערך וכי אין בו כל חדש. ."אלון מאסק והנשיא טראמפ שניהם כבר הצהירו בפומבי שאלון יעזוב את השירות הציבורי כעובד ממשלתי מיוחד כאשר עבודתו המדהימה ב-DOGE תושלם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...