"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
חופש הביטוי?

בשל ביקורת על טראמפ: מדען צרפתי גורש מארה"ב

חוקר שהתכוון להשתתף בכנס במדינת טקסס עוכב ומכשיר הסלולרי שלו נבדק על ידי משטרת ההגירה • במכשיר נמצאו התכתבויות שבהן הביע ביקורת על הממשל והנשיא וכניסתו למדינה סורבה

,עודכן
0השמעה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. צילום: AFP

מגמה מדאיגה בארה"ב: שר המחקר של צרפת אמר היום (חמישי) כי סורבה כניסתו מדען צרפתי לארה"ב החודש לאחר שאנשי משטרת ההגירה בשדה תעופה ערכו חיפוש בטלפון שלו ומצאו הודעות שבהן הביע ביקורת על ממשל טראמפ.

"נודע לי בדאגה כי חוקר צרפתי, בשליחו של המרכז הלאומי הצרפתי למחקר מדעי (CNRS), שנסע לכנס ליד העיר יוסטון לא הורשה להיכנס לארצות הברית לפני שגורש", אמר פיליפ בפטיסט, שר ההשכלה הגבוהה והמחקר של צרפת, בהצהרה לכלי התקשורת שפרסם העיתון לה מונד.

טראמפ: אתם חושבים שצרפת תבוא להגן עלינו אם נהיה בצרות?| רויטרס

"הצעד הזה ננקט ככל הנראה על ידי הרשויות האמריקניות מכיוון שהטלפון של החוקר הכיל חילופי דברים עם עמיתים וחברים שבהם הוא הביע דעה אישית על מדיניות המחקר של ממשל טראמפ", הוסיף השר.

"חופש הדעה, מחקר חופשי וחופש אקדמי הם ערכים שנמשיך לקיים בגאווה. אגן על זכותם של כל החוקרים הצרפתים להיות נאמנים להם, תוך כיבוד החוק", אמר השר הצרפתי.

מקור דיפלומטי אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP שהתקרית התרחשה ב-9 במרץ. מקור אחר בסוכנות הידיעות הצרפתית אמר כי הרשויות בארה"ב האשימו את החוקר הצרפתי ב"הודעות שנאה וקונספירציות". על פי הדיווחים, הוא גם התבשר על חקירה של ה-FBI, אך נאמר לו ש"האישומים בוטלו" לפני שגורש.

המחלקה לביטחון פנים בממשל האמריקני לא הגיבה מיד לבקשת תגובה של "לה מונד". שר המחקר, בפטיסט, התבטא בביקורת שלו על ממשל טראמפ, ועל אילון מאסק, על קיצוצים עצומים בתקציבי המחקר המדעי.

באותו יום שבו סורבה כניסת החוקר לארה"ב, בפטיסט פרסם מכתב הקורא לחוקרים אמריקאים לעבור לצרפת. "חוקרים ידועים רבים כבר מפקפקים בעתידם בארצות הברית", כתב. "באופן טבעי נרצה לקבל בברכה מספר מסוים מהם."

למחרת, בפטיסט פרסם תמונה שלו בפגישה וירטואלית עם חוקר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מרילנד שהחליט להיענות להזמנה מאוניברסיטת אקס-מרסיי לקבל את פני החוקרים המעוניינים לעזוב את ארצות הברית.

ב-12 במרץ, בפטיסט שיתף סרטון ב-X, של הופעת טלוויזיה שבה הוא מצר על האופן שבו מחקר בנושאי בריאות, אקלים, אנרגיה ובינה מלאכותית "נחתך במסור חשמלי בארצות הברית".

באותו ראיון אמר בפטיסט כי הוא "שמע את אילון מאסק אומר שצריך לסגור את תחנת החלל הבינלאומית ב-2027. על מי אנחנו מדברים? הבוס של SpaceX? ראש המינהל הציבורי האמריקאי? שום דבר מכל זה לא הגיוני".

אף כלי תקשורת לא פרסם באיזה כנס החוקר שסורבה כניסתו לארה"ב תכנן להשתתף, אבל הכנס ה-56 למדע הירח והכוכבים התקיים מחוץ ליוסטון בין ה-10 ל-14 במרץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר