"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לנקות את הבית": טראמפ הורה לפטר את כל התובעים שמונו בממשל ביידן

• טראמפ טען כי המשרד "פוליטי כמו שלא היה מעולם" והבהיר: "אנחנו מנקים את הבית מיד" • פיטורי תובעים מממשלים קודמים נחשבים לנוהל מקובל, אך המהלך המהיר והחד עורר סערה

,עודכן
0השמעה
הנשיא טראמפ. "תוכניות ההגירה של ביידן ניצלו לרעה את החוק". צילום: AP

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הורה הלילה (בין שלישי לרביעי) למשרד המשפטים לפטר את כל התובעים הפדרליים שמונו בממשל ביידן. טראמפ הודיע על ההחלטה בפוסט ברשת החברתית שבבעלותו, Truth Social, בו כתב כי "המשרד הפך לפוליטי כמו שלא היה מעולם" וכי "יש לנקות את הבית מיד ולשקם את מערכת המשפט". טראמפ הוסיף: "תור הזהב של אמריקה חייב מערכת משפט הוגנת - זה מתחיל היום!".

פיטורי תובעים מתקופות של ממשלים קודמים הם לרוב הליך שגרתי, אולם טראמפ ביצע את הצעד בפזיזות. בשבוע שעבר, הבית הלבן שלח מכתבי פיטורין לכמה תובעים שמונו על ידי ביידן. לרוב, תובעים פדרליים מסיימים את כהונתם בהגשת מכתב התפטרות ביוזמתם, אך טראמפ העדיף הפעם לפעול באופן אקטיבי.

ביידן,צילום: אי.פי.אי

ימים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד, פיטר טראמפ מספר תובעים פדרליים שהיו מעורבים בחקירות נגדו, בהן חקירת החזקת מסמכים מסווגים ופעולותיו לאחר הפסדו בבחירות 2020. התובע המיוחד ג'ק סמית', שניהל את אחת החקירות המרכזיות נגד טראמפ, פרש מתפקידו בטרם הושבע טראמפ לנשיא.

במהלך מסע הבחירות לנשיאות ב-2024, האשים טראמפ את ממשל ביידן ב"ניצול המערכת המשפטית כדי לחסל יריבים פוליטיים", ותיאר את ההליכים נגדו כ"משפטי ביידן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר