"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
טראמפ הכריע: 160 מיליון בדיקות קורונה בדרך להשמדה
הנשיא טראמפ החליט לבטל את תוכנית משלוחי הבדיקות החינמיות של ביידן • 160 מיליון בדיקות בשווי חצי מיליארד דולר עלולות להיגרס • מומחים מזהירים: "מדובר בבזבוז כספי ציבור ופגיעה בהיערכות להתפרצות עתידית"
בדיקת קורונה (ארכיון). צילום: איי.אף.פי

טראמפ הכריע: 160 מיליון בדיקות קורונה בדרך להשמדה

הנשיא טראמפ החליט לבטל את תוכנית משלוחי הבדיקות החינמיות של ביידן • 160 מיליון בדיקות בשווי חצי מיליארד דולר עלולות להיגרס • מומחים מזהירים: "מדובר בבזבוז כספי ציבור ופגיעה בהיערכות להתפרצות עתידית"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הממשל האמריקני שוקל להשמיד כ-160 מיליון בדיקות קורונה בשווי של מעל חצי מיליארד דולר, וזאת במסגרת בחינה לסיום התוכנית הממשלתית לשליחת בדיקות חינמיות לבתי התושבים. על פי דיווח מה"וושינגטון פוסט"עולה כי משרד הבריאות דן בין שתי אפשרויות – השמדה, או לאחסן את הבדיקות שנותרו במחסנים.

הדיון על עתיד התוכנית מתקיים לאחר שהנשיא טראמפ חתם על צו לביטול יוזמות מתקופת ממשל ביידן, בהן הרחבת אספקת הבדיקות. אתר ההזמנות הממשלתי COVIDTests.gov צפוי להיסגר, אם כי ניתן יהיה לרכוש בדיקות בבתי מרקחת. מאז תחילת המגפה בינואר 2020 נשלחו לבתי האמריקנים מעל 900 מיליון בדיקות חינמיות.

ביידן, טראמפ (ארכיון),צילום: אי.פי

בקרב גורמי בריאות הציבור יש הסכמה כי בשל ירידה בתחלואה, אין כעת צורך דחוף בבדיקות בחינם. עם זאת, חלקם טוענים כי שמירת המלאי הכרחית למקרה של התפרצות מחודשת. "השמדת נכס במימון ציבורי אינה הגיונית", הזהיר טום אינגלסבי, מתאם בדיקות הקורונה לשעבר בבית הלבן. לדבריו, "אם הקורונה תחזור – נזדקק לבדיקות כדי לדעת מי חולה ומי מדבק".

למרות הירידה בהדבקות הקורונה, ארצות הברית מתמודדת כעת עם עונת שפעת קשה במיוחד – מהחמורות מאז 2002 – כשאחד מכל 13 ביקורים רפואיים נוגע לתסמיני שפעת. בהקשר זה, מדגישים מומחים כי זמינות בדיקות מהירה מאפשרת להבחין בין שפעת לקורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו