"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לא פשע שנאה? נעצרו ארבעה סטודנטים שתלו כרזות "מבוקשים" של חברי סגל יהודים
ארבעה סטודנטים באוניברסיטת רוצ'סטר בניו יורק נעצרו לאחר שהדביקו עלונים הכוללות תמונות של אנשי סגל יהודים ברחבי הקמפוס • חשוד חמישי עדיין נחקר • ראש מחלקת הביטחון, קוצ'י קולינס ציין כי בשלב זה התקרית אינה "עומדת בסף המשפטי להיחשב כפשע שנאה" • נשיאת האוניברסיטה: "אנטישמיות לא תתקבל בסובלנות בקמפוס שלנו"
שלטי "מבוקשים" נגד יהודים שהודבקו במסדרונות אוניברסיטת רוצ'סטר. צילום: שימוש על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

לא פשע שנאה? נעצרו ארבעה סטודנטים שתלו כרזות "מבוקשים" של חברי סגל יהודים

ארבעה סטודנטים באוניברסיטת רוצ'סטר בניו יורק נעצרו לאחר שהדביקו עלונים הכוללות תמונות של אנשי סגל יהודים ברחבי הקמפוס • חשוד חמישי עדיין נחקר • ראש מחלקת הביטחון, קוצ'י קולינס ציין כי בשלב זה התקרית אינה "עומדת בסף המשפטי להיחשב כפשע שנאה" • נשיאת האוניברסיטה: "אנטישמיות לא תתקבל בסובלנות בקמפוס שלנו"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ארבעה סטודנטים נעצרו השבוע בחשד לביצוע עבירות חמורות לאחר שמבנים באוניברסיטת רוצ'סטר בניו יורקהושחתו באמצעות כרזות "מבוקשים" שכוונו נגד מספר אנשי סגל יהודים, כך מסרו גורמים רשמיים לרשת NBC המאירקנית.

השלטים המאיימים שהודבקו ברחבי הקמפוס באוניברסיטת רוצ'סטר,צילום: שימוש על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

ראש מחלקת הביטחון באוניברסיטה, קוצ'י קולינס, הודיע ביום שלישי כי ארבעת הסטודנטים הואשמו בהשחתת רכוש, וכי חשוד חמישי נמצא תחת חקירה. שמות החשודים טרם פורסמו.

"אני מרוצה מאוד שבאמצעות חקירה יסודית הצלחנו לזהות את האחראים ולהביא אותם לדין על המעשים המכוונים והמבזים שכוונו כלפי חברי קהילת האוניברסיטה שלנו, כולל חברי האוכלוסייה היהודית," אמר קולינס.

מחלקת הביטחון של האוניברסיטה קיבלה דיווח על הכרזות בשבוע שעבר והחלה מיד בהסרתן. קולינס ציין כי הסרת הכרזות הייתה מאתגרת בשל שימוש בדבק חזק שגרם "נזק לקירות, רצפות, לוחות ומשטחים אחרים." הכרזות נמצאו במבנים ברחבי הקמפוס, כולל בכיתות לימוד.

מפגינים פרו-פלשתינים בניו יורק,צילום: איי.אף.פי

על פי דיווח של תחנת WHEC מרוצ'סטר, הכרזות ציינו בשמם אנשי סגל ופרופסורים מסוימים באוניברסיטה, תוך האשמתם בפשעי מלחמה הקשורים למלחמת "חרבות ברזל".

קולינס ציין כי בשלב זה התקרית אינה "עומדת בסף המשפטי להיחשב כפשע שנאה", אך הדבר עשוי להשתנות "במהלך ההליכים המשפטיים".

נשיאת האוניברסיטה, שרה מנגלסדורף, הביעה צער על כך שחברי קהילת בית הספר הוטרדו ואוימו. "הכרזות שזיהו אנשי סגל, עובדים וחברי דירקטוריון עוררו פחד ממשי בקרב האנשים המופיעים בהן, משפחותיהם וחברים אחרים בקהילה היהודית שלנו," אמרה מנגלסדורף.

נשיאת האוניברסיטה, שרה מנגלסדורף,צילום: באדיבות אוניברסיטת רוצ'סטר

"בשם צוות ההנהלה, ברצוני להדגיש כי אנטישמיות לא תתקבל בסובלנות בקמפוס שלנו. אני רוצה שכל מי שהיה מטרה להטרדה הזו ידע שיש לו את תמיכתנו המלאה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו