"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניצחון שישנה את העולם: טראמפ ינחיל שיטה חדשה - שתשפיע על המערב כולו
נצחונו השני של הנשיא החדש דרמטי יותר מהראשון • מדובר בנשיא השני בלבד שמכהן בשתי קדנציות שאינן צמודות זו לזו בארצות הברית • אמריקה השתנתה לבלי שוב, וה"טראמפיזם" כאן כדי להישאר
טראמפ הנשיא ה-47 של ארה"ב. צילום: אי.פ, GETTY IMAGES

ניצחון שישנה את העולם: טראמפ ינחיל שיטה חדשה - שתשפיע על המערב כולו

נצחונו השני של הנשיא החדש דרמטי יותר מהראשון • מדובר בנשיא השני בלבד שמכהן בשתי קדנציות שאינן צמודות זו לזו בארצות הברית • אמריקה השתנתה לבלי שוב, וה"טראמפיזם" כאן כדי להישאר

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הקהל בארנה של ווסט פאלם ביץ׳ היה מאופק יחסית לאורך ליל הבחירות, למרות המספרים המבטיחים. אולי כי הם למודי אכזבה משנת 2020, אולי משום שזה כבר נצחונו השני של טראמפ - מאות תומכיו התלהבו אך לא נדהמו כמו ב-2016. אחרי הכל, הם הראשונים להאמין שטראמפ מסוגל לעשות את הבלתי יאמן - והוא אכן עמד בציפיותיהם.

זהו הנשיא השני שמכהן בשתי קדנציות שאינן צמודות מאז סוף המאה ה-19. הקודם שעשה את זה, וכאמור, היחיד לפני טראמפ, היה גרובר קליבלנד, נשיאה ה-22 וה-24 של ארצות הברית.

עד כה, היה היחיד שכיהן בשתי קדנציות לא רצופות. גרובר קליבלנד, צילום: ללא

מבחינות רבות, ומסיבות רבות, נצחונו השני של דונלד טראמפ דרמטי יותר מהראשון.
טראמפ בלי ספק ישנה את העולם: הוא יחתור לסיום מהיר של המלחמה באוקראינה. האיש שכתב את ״אומנות העסקה״, יחתור לכזו בין זלנסקי לפוטין. הוא לא יתן לאיש משניהם את כל מבוקשם, אבל גם לא יסכים שימשיכו להתכתש ללא תכלית.

גם למלחמה שלנו הוא כמובן יגיע. ההגבלות שביידן הטיל על ישראל יוסרו, וישראל תקבל את כל מה שהיא צריכה. מצד שני, טראמפ ידרוש מנתניהו לקצוב את המלחמה בזמן.

ידרוש לקצוב את המלחמה בזמן. טראמפ ונתניהו (ארכיון), צילום: אבי אוחיון - לע"מ

עוד קודם לגלי השוק מסביב לעולם, ההתגברות של טראמפ על יריביו הרבים בתוך ארה״ב - כולל שבעה תיקים משפטיים תלויים ועומדים, אישים רבים במפלגה הרפובליקנית שבשמה התמודד וכמובן כל הממסד הדמוקרטי כולל התקשורת המרכזית - מלמדים שאמריקה השתנתה לבלי שוב.

תנועת MAGA, או ה"טראמפיזם", אינן תופעות חולפות - אלא כאן כדי להישאר.
טראמפ מדבר על קואליציה חדשה שהקים. היא לא בהכרח מייצגת את המפלגה הרפובליקנית, אלא את הגורמים האנטי ממסדיים הרבים באמריקה. לא במקרה הוא לא הזכיר את המילה "רפובליקנים" בנאומו.

%2F%2F אריאל כהנא

החבירה של רוברט קנדי הבן (RFK) - בן המשפחה הדמוקרטית המוכרת ביותר באמריקה - אל טראמפ, בדיוק על הרקע הזה של התנגדות לממסד, היא שיקוף רב עוצמה של הפנים החדשות של הפוליטיקה האמריקנית.

הרפובליקנים השיגו רוב גם בסנאט. אבל שוב, לא מדובר בדיוק ברפובליקנים - אלא באלה מהם שיישרו קו עם טראמפ. מי שסטה מהתלם, עזב זה מכבר.

מעבר לכל דבר אחר, ובפרט שהוא מגיע הפעם לבית הלבן עם ניסיון, טראמפ ינסה לשנות את השיטה כך שתחולל מן היסוד תהליכים שייטיבו עם האזרחים האמריקנים ועם ארצות הברית של אמריקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...