"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
צעד לבית כנסת בשיקגו - ונורה: החשוד המוסלמי יועמד לדין
סידי מוחמד עבדוללהי התקרב לגבר יהודי שהלך לבית כנסת בשבת וירה בו בלי לומר מילה • בהמשך ירה גם לעבר אנשי כוחות הביטחון המקומיים - ונוטרל
משטרת שיקאגו. צילום: איי.אפ.פי

צעד לבית כנסת בשיקגו - ונורה: החשוד המוסלמי יועמד לדין

סידי מוחמד עבדוללהי התקרב לגבר יהודי שהלך לבית כנסת בשבת וירה בו בלי לומר מילה • בהמשך ירה גם לעבר אנשי כוחות הביטחון המקומיים - ונוטרל

,עודכן
0השמעה
[object Object]

משטרת שיקגו הגישה כתב אישום בגין פשע שנאה וטרור נגד אדם שנאשם בביצוע ירי על יהודי בסוף השבוע האחרון, בנוסף ל-14 אישומים אחרים שכבר הוגשו נגדו.

סידי מוחמד עבדוללהי, בן 22, כבר עומד בפני 14 אישומים פליליים, כולל ניסיון רצח מדרגה ראשונה, תקיפה חמורה, וניסיון רצח של שוטר, לאחר שירה ביהודי שהלך לבית כנסת בשבת בבוקר. הקורבן חבש כיפה.

משטרת שיקאגו (ארכיון),צילום: איי.אפ.פי

לפי המשטרה, עבדוללהי ירה בו בלי לומר מילה. כ-30 דקות לאחר מכן, האירוע הסלים כאשר עבדוללהי פתח באש על חמישה אנשי כוחות חירום. המשטרה השיבה אש ונטרלה אותו.

עבדוללהי מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ מאז התקרית. חוקרי המשטרה לא הצליחו לחקור אותו בגלל פציעותיו, מה שעיכב את הגשת האישומים הנוספים, אך הם מצאו ראיות בטלפון שלו המוכיחות כי הירי היה מתוכנן ומכוון נגד יהודים.

"זה היה רגע של אנחת רווחה עבור הקהילה שלנו כי הרגשנו שהיינו מטרה ספציפית״, אמרה שרה ון לון מהוועד היהודי-אמריקני לאתר ״abc7chicago״ שדיווח על התקרית. ראש העיר ברנדון ג'ונסון אמר כי "אין מקום בשיקגו לאנטישמיות. אין מקום בעירנו לשנאה נגד הקהילה היהודית שלנו״.

הפגנות פרו פלשתיניות בשיקאגו (ארכיון),צילום: ללא

היהודי בן ה-39 צפוי להחלים. עבדוללהי היה אמור להופיע בבית המשפט השבוע, אך הדיון נדחה ל-7 בנובמבר.​​​​​​​​​​​​​​​​

נתוני ה-FBI משנת 2023 מראים כי למרות שיהודים מהווים רק כ-2% מאוכלוסיית ארה"ב, אירועים אנטישמיים היוו מעל 15% מכלל פשעי השנאה ברחבי המדינה.

ה-ADL דיווח על עלייה של כמעט 300% באירועים אנטישמיים בשיקגו בשנה האחרונה, בהשוואה לשנה שלפניה, מה שמוסיף לפחד הגובר בקרב משפחות יהודיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו