"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
16 ימים לבחירות: האריס מובילה בסקרים, טראמפ מצמצם את הפער
בעוד האריס ממשיכה להוביל באחוזים בודדים בסקרים הארציים, טראמפ רושם ביצועים טובים יותר בחלק מהם • רוח הלחימה של הנשיא לשעבר, לצד היכולת של הצד הרפובליקני להניע מצביעים, צריכה להדאיג את סגנית הנשיא
נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ בעצרת בפנסילבניה. צילום: רויטרס

16 ימים לבחירות: האריס מובילה בסקרים, טראמפ מצמצם את הפער

בעוד האריס ממשיכה להוביל באחוזים בודדים בסקרים הארציים, טראמפ רושם ביצועים טובים יותר בחלק מהם • רוח הלחימה של הנשיא לשעבר, לצד היכולת של הצד הרפובליקני להניע מצביעים, צריכה להדאיג את סגנית הנשיא

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מתקרבים לקו הסיום: 16 ימים לפני הבחירות בארה"ב, הסקרים מצביעים על צמצום הפער בין המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס והמועמד הרפובליקני דונלד טראמפ.

במישור הארצי, מכון סקוט רסמוסן מעניק להאריס 50 אחוז ולטראמפ 49. סקר גייטוואי נותן להאריס 53 אחוזים ולטראמפ 47. כזכור, בשיטה האמריקנית האלקטורים קובעים ולא בחירת רוב המצביעים. אבל כאשר הפער עומד על שישה אחוזים כמו בסקר זה, המשמעות היא שהאריס כן לוקחת את הבחירות.

האריס בעצרת בחירות%3A "טראמפ מרוכז רק בעצמו" %2F%2F צילום%3A רויטרס

ואולם, גם במישור הארצי יש סקרים שנותנים את התוצאות ההפוכות.
אקטיבווטס נותן לטראמפ 51 ולהאריס 49. סקר פוקס מצא שטראמפ נתמך על ידי 50 אחוז והאריס רק על ידי 48. אם הנתונים ממש הפוכים מה בכל זאת אפשר ללמוד מהם? שטראפ מצמצם את הפער. עד לפני שבוע כל הסקרים הארציים זיהו שהאריס גוברת עליו בפער של אחוז, שניים ואפילו שלושה. בימים האחרונים, אם מצרפים את האינדיקציות העולות מכלל הסקרים, עולה שהוא מתחזק בעקביות.

או כפי שסיכם זאת מדד TIPP, היתרון של האריס הצטמצם לאחוז אחד, נכון לאתמול, 19 באוקטובר, לעומת 3 אחוזים ב-14 באוקטובר. עבור האריס מדובר בסימן מאוד מדאיג. כי מבחינת טראמפ, שבועיים וחצי לפני בחירות, מומנטום כזה הוא הדבר הטוב ביותר שיכול להיות למתמודד.

אבל כאמור, הבחירה במדינות עצמן היא זו שתכריע את הבחירות. פה אמנם תמונת הסקרים עוד יותר מעורבלת. ובכל זאת גם במישור זה יש למחנה טראמפ יותר סימנים חיוביים. בעוד ועוד מדינות מתנדנדות, הנתונים שלו משתפרים.

הצבעה מוקדמת בבחירות לנשיאות ארצו תהברית במישיגן, צילום: אי.פי

הוא לא בהכרח מנצח על פי הסקרים אבל כן מדביק את האריס. במפלגתו סבורים שההצבעה לטובתו בפועל תהיה גבוהה יותר, משום שרבים מתומכיו לא כנים עם הסוקרים. טראמפ לכל הדעות התחזק בפנסילבניה ומישיגן בשבועיים האחרונים. פיענוח הסקרים של ניו יורק טיימס מראה כיצד טראמפ עקף את האריס בצפון קרולינה, ג'ורג'יה, ואריזונה או נצמד אליה בוויסקונסין, מישיגן ונבאדה. כלומר, כמו במפה הארצית, התנופה בצידו.

בשורה התחתונה, טראמפ נהנה מהתחזקות ונראה שגם מרוח לחימה עזה הרבה יותר מאשר בצד הדמוקרטי. להערכת שתי המפלגות, הבחירות יוכרעו על ידי הצד שיניע טוב יותר את הבוחרים לצאת ולהצביע. לשם כך נדרשת התלהבות שקיימת בצד האדום ולא מספיק בצד הכחול – אובמה עצמו הודה בכך.

תומכי האריס במדינת נבדה, צילום: איי.פי

הרפובליקנים מאידך, הפיקו לקחים מבחירות 2020 והפעם דוחפים את אנשיהם להשתתף בהצבעה המוקדמת שכבר החלה. כמובן שגם הדמוקרטים עושים זאת, ואולם הם עצמם מודים שהקמפיין שלהם לא בשיאו.
אחרי שאמרנו את כל זה יש לזכור שכל הנתונים וכל הסקרים הם בתוך הטווח של טעות הדגימה ושסקרים משקפים תמונת מצב עכשיו ואינם תחזית לעתיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...