"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אמנדה נוקס, זוכרים? הסטודנטית שזוכתה מרצח שותפתה לדירה - שבה לבית המשפט
נוקס נעצרה בשנת 2007 יחד עם בן זוגה דאז בגין רציחתה של שותפתה לשעבר, סטודנטית בריטית • נוקס ובן זוגה זוכו מההאשמות והפנו אצבע מאשימה כלפי מעסיקה • היום, הופיעה נוקס בבית המשפט באיטליה בגין תיק ההכפשה

Loading...

folder_special בימ"ש באיטליה גזר על אמנדה נוקס 28 שנות מאסר

אמנדה נוקס, זוכרים? הסטודנטית שזוכתה מרצח שותפתה לדירה - שבה לבית המשפט

נוקס נעצרה בשנת 2007 יחד עם בן זוגה דאז בגין רציחתה של שותפתה לשעבר, סטודנטית בריטית • נוקס ובן זוגה זוכו מההאשמות והפנו אצבע מאשימה כלפי מעסיקה • היום, הופיעה נוקס בבית המשפט באיטליה בגין תיק ההכפשה

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אמנדה נוקס שוב בכותרות:האמריקנית שהורשעה ברצח שותפתה לדירה וזוכתה, חזרה היום (רביעי) לבית המשפט באיטליה. הפעם, כדי לשמוע כי הורשעה בהאשמת שווא באחת ההסתעפויות של הפרשה שטלטלה ב-2007 את אירופה.

אמנדה נוקס בצעירותה, צילום: AP

תזכורת: ב-2007 נעצרה נוקס, אז סטודנטית שלמדה באוניברסיטת פרוג'ה, בחשד שרצחה את שותפתה לדירה, סטודנטית בריטית בשם מרדית' קרצ'ר (21). יחד עם נוקס נעצר בן זוגה דאז, רפאל סולצ'יטו, גם הוא סטודנט באוניברסיטה. התביעה טענה כי קרצ'ר נרצחה במסגרת משחקי מין שהשתבשו. ב-2009 הורשעה נוקס ברצח, ערערה וזוכתה. היא שבה לארה"ב, ולימים גם סולצ'יטו זוכה מכל אשמה בבית המשפט העליון.

נוקס, בן זוגה לשעבר והנרצחת, צילום: AP

אלא שלתיק הייתה הסתעפות: בניסיון להגן על עצמה, נוקס האשימה ברצח את בעלי הבר שבו עבדה, פטריק לומומבה. בעקבות עדותה, הוא נעצר למשך שבועיים לשווא. ב-2009, נוקס הורשעה בהכפשתו, וההחלטה עמדה במספר ערעורים. אלא שב-2023 קבע בית המשפט האירופי לזכויות אדם כי זכויותיה של נוקס הופרו בעת חקירתה והחזיר את התיק למשפט חוזר בערכאת ערעורים באיטליה.


היום הגיעה נוקס לבית המשפט לערעורים בפירנצה – רק כדי לשמוע שהרשעתה בהכפשת לומומבה בעינה עומדת. נוקס, שהורשעה בעבר לשלוש שנות מאסר בגין ההכפשה, לא תרצה אותן משום שכבר שהתה מאחורי סורג ובריח ארבע שנים בתיק הרצח עצמו – שממנו, שכאמור, זוכתה.

אמנדה נוקס מחוץ לבית המשפט היום,, צילום: רויטרס

נוקס אמרה לשופטים כי היא מצטערת על כך שלא ניסתה למשוך את עדותה המכפישה נגד לומומבה. "הייתי צעירה מבולבלת במשבר של חיי, לא ידעתי מי הרוצח", אמרה. אחד מעורכי דינה אמר: "אמנדה מאוד כועסת. היא קיוותה שהמשפט ישים קץ להליכים שאורכים כבר 17 שנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...