"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביידן: מוכן לעימות עם טראמפ - אבל בלי קהל

הקמפיין של המועמד הדמוקרטי מציב כתנאי גם שימוש במיקרופונים, שמתנתקים בתום הזמן שהוקצה לתשובה • בין הדרישות הנוספות - הקדמת העימותים • התאריך שהוצע לעימות הוא 27 ביוני • סקר: שוויון בין שני המועמדים

,עודכן
0השמעה
ביידן וטראמפ במהלך העימות ביניהם באוקטובר 2020. צילום: רויטרס

עכשיו זה רשמי: נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מוכן לעימות עם המועמד הרפובליקני והנשיא לשעבר דונלד טראמפ – אבל בתנאים מסוימים.

טראמפ: הזמנתי את ביידן לעימות| רויטרס

לפי הודעת הקמפיין של ביידן, שנחשפה בידי ה"ניו יורק טיימס", הנשיא הדמוקרט מוכן לעימותים מוקדם יותר מהתאריכים המוצעים על ידי הוועידה לעימותים נשיאותיים, וזאת כדי שהבוחרים יוכלו לראות את המועמדים זה מול זה לפני שתתחיל ההצבעה המוקדמת בספטמבר. המועדים שהוצעו על ידי הוועידה היו 16 בספטמבר, אחד באוקטובר ותשעה בו.

עוד מבקשים בקמפיין של ביידן לערוך את העימותים באולפן טלוויזיה, עם מיקרופונים שינותקו אוטומטית בחלוף הזמן שהוקצב לתשובה. תנאי נוסף הוא נוכחות באולפן של שני המועמדים והמנחה בלבד, כלומר עימות ללא קהל וללא מועמדים עצמאיים, כמו רוברט פ' קנדי ג'וניור.

מדובר בהצעה רשמית ראשונה של קמפיין ביידן לערוך עימות נגד טרמאפ, שמצדו טען כי הוא מוכן להתפלמס עם ביידן "בכל מקום ובכל שעה", ורצוי כמה שיותר. לפי הודעת הקמפיין שלו, ביידן מוכן לשני עימותים לפחות.ב-CNN, שם העימות ייערך, הציעו את התאריך 27 ביוני - ושני המועמדים הסכימו.

בינתיים, סקר עדכני של רויטרסIPSOS מלמד כי שני המועמדים נמצאים בתיקו: לו נערכו הבחירות היום, היה כל אחד מהם זוכה ב-40% מהקולות. ביידן איבד אחוז אחד לעומת הסקר הקודם רויטרסIPSOS, שנערך בשלהי אפריל. בשני המקרים מדובר בתוצאות שנמצאות בטווח הטעות הסטטיסטית.

13% מהנשאלים אמרו כי היו מצביעים לרוברט פ' קנדי - עלייה מ-8% שהביעו עמדה זו באפריל. במאבק ראש בראש, מקבלים טראמפ וביידן 46% כל אחד.

זה הסקר השני ברציפות, שבו ביידן וטראמפ נמצאים בתיקו. קדם לוסקרשל Yahoo NewsYouGov, שנערך בין 10 ל-13 במאי, ובו קיבל כל אחד מהמועמדים 45%.

תזכורת: הבחירות בארצות הברית מוכרעות בהצבעת אלקטורים מטעם כל מדינה ומדינה, ולא בהצבעה פופולרית. זו גם הסיבה ששבע מדינות מתנדנדות הן שיכריעו בסופו של דבר אם ג'ו ביידן יוכל להישאר בבית הלבן - או שיצטרך לפנות אותו עבור הכהונה השנייה של דונלד טראמפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר