Loading...

הפגנה פרו-פלשתינית מחוץ למקום הופעתו של ישי ריבו באוניברסיטת הווארד (ארכיון)

מתרחבת מחאת ההתבצרות נגד האנטישמיות בקמפוסים בארה"ב

כמעט שבועיים פרופ' הסנר מאוניברסיטת ברקלי לא יוצא ממשרדו • כעת הצטרפו אליו מרצים נוספים שנחושים להחזיר את הביטחון לסטודנטים היהודים בעקבות ההפגנות הפרו־פלשתיניות • "זו מחאה שלווה ונכונה, אני חושב שמרצים נוספים צריכים להצטרף ליוזמה הזו", אומר זאקי נאברה, סטודנט לא יהודי שהגיע למשרדו של הסנר לשיח בנושא ישראל

פרופסורים ואנשי סגל יהודים באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ובמוסדות נוספים בארה"ב החליטו להתבצר בקמפוסים בתגובה למהומות פרו־פלשתיניות שהתקיימו בשבועות האחרונים, ושגרמו לפגיעה בסטודנטים יהודים ובתחושת הביטחון שלהם.

מאחורי היוזמה עומד פרופ' רון הסנר, מרצה למדע המדינה וממנהלי המכון ללימודי ישראל ומחשבה יהודית באוניברסיטת ברקלי.

פרופ' רון הסנר במשרדו, צילום: באדיבות המצולם

המחאה, שהתחילה בברקלי וכבר התפשטה לאוניברסיטאות נוספות כמו סטנפורד וסן פרנסיסקו, איחדה אנשי אקדמיה יהודים שלמעשה החליטו להישאר במשרדם, ללון שם, לקבל סטודנטים במקום ולקיים אירועים מצומצמים במתחם.

פרופ' הסנר מתבצר במשרדו כבר כמעט שבועיים ויוצא ממנו רק כדי להעביר שיעורים או לקיים פגישות בתוך הקמפוס. הוא דורש מהאוניברסיטה לנקוט כמה צעדים כדי להתמודד עם התופעה.

מפגינים פרו-פלשתינים באוניברסיטת קולוביה בניו-יורק (ארכיון), צילום: אי.פי

"אנשי הסגל צריכים לקבל הוראה מחייבת בנושא האנטישמיות, כמו שעם כניסתם לתפקיד הם מקבלים הדרכה בנושא אלימות מינית וגזענות", אומר הסנר. "סטודנטים שחוזרים על הסיסמה 'מהנהר עד הים' למעשה קוראים לרצח עם, והמרצים צריכים להבין זאת".

בעקבות המהלך הייחודי של הסנר הצטרפו למחאה פרופ' ג'ייסון וויטנברג מברקלי, פרופ' דולינגר מסן פרנסיסקו וקולגות נוספים.

פרופ' וויטנברג, ברקלי, צילום: באדיבות המצולם

"אני תומך באופן מוחלט ביוזמה של רון, ושמעתי כבר על יותר מ־20 חברי סגל נוספים שהחליטו להישאר לישון במשרדים שלנו", אומר ל"ישראל היום" פרופ' שחר קריב מברקלי, שגם הצטרף למחאה.

"זו מחאה שלווה ונכונה. אני חושב שמרצים נוספים צריכים להצטרף ליוזמה הזו", אומר זאקי נאברה, סטודנט לא יהודי שהגיע למשרדו של הסנר אמש לשיח בנושא ישראל. "אם האוניברסיטה היתה אוכפת את החוקים, לא היינו מגיעים לזה ולא היה צורך במחאה הזו", הוא מוסיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...