ישראל שוקלת להשתמש בחברות אבטחה פרטיות בינלאומית כדי להגן על משלוחי הסיוע ההומניטרי שנכנסים לתוך רצועת עזה, כך אמרו אמש (שישי) גורמים רשמיים בממשל האמריקני לרשת NBC האמריקנית. עוד ציינו הגורמים כי ישראל כבר פנתה לכמה קבלנים בנושא, ובחנה את האפשרות שמדינות אחרות ישלמו את עלויות האבטחה.
תיעוד של הגעת הסיוע ההומניטרי מקפריסין // דובר צה"ל
לפי הדיווח, גורמים רשמיים בישראל העלו את הרעיון בשבועות האחרונים בפני ממשל ביידן. עם זאת, הגורמים ציינו כי ארה"ב אינה מעוניינת שכוחות אמריקנים ייכנסו לרצועה - בין אם מדובר בגורמים צבאיים או אזרחיים.
קשיים לא מעטים וסכנה של ממש
הגדלת היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה נמצאת בעדיפות גבוהה מאוד במדיניות האמריקנית, אך למרות זאת מתגלים קשיים לא מעטים שמטילים ספק ביכולת של היוזמות - ביניהם הקושי למצוא נהגי משאיות סיוע, מאחר שההמונים שיוצאים לקבל את המזון גורמים במקרים רבים לכאוס ואף לסכנת חיים ממשית.
מאות טונות של מזון נמצאות במחסני הסיוע, אך אין מי שיחלק אותו. הבעיה טמונה בכך שיש בשלב זה מעט מאוד ארגונים שפועלים בעזה ומוכנים לקחת על עצמם את המשימה, שכן אונר"א כבר אינה מתפקדת, הסהר האדום הפלשתיני לא יכול לשאת בדרישות הלוגיסטיות של החלוקה וחמאס בוזז את הסיוע ואינו דואג לחלוקתו לטובת האזרחים.
במקביל, כך על פי הדיווח, העזתים ממשיכים לקבל סיוע באמצעות הצנחות מהאוויר, שמבוצעות על ידי שורת מדינות בהן מצרים, ירדן, איחוד האמיריות, ארה"ב ואפילו מרוקו. אולם ההצנחות טרם הוכיחו את עצמן.
תיעוד מהרצועה: עזתים צובאים על משאית סיוע הומניטרי רשתות ערביות
בשישי שעבר סיוע שלא הוצנח בצורה טובה נפל על כמה עזתים והרג חמישה. כעשרה נוספים נפצעו בהצנחה הירדנית, וישנן עוד בעיות, כמו נפילות בתוך הים או באזורי העוטף. השבוע אף היו כאלה שנפלו על לוחות חשמל בבית חולים במחנה הפליטים ג'באליה והרסו אותן, ולחילופין, חבילה אחרת שנסחפה בים הגיעה לחופי תל אביב.
שלשום, עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי שליחת סיוע במטוס לרצועת עזה היא "משימה יקרה, מסוכנת ולא מספקת". בדיווח ציטט העיתון קבוצות סיוע שטענו כי רק משלוחי משאיות בקנה מידה גדול יכולים למנוע רעב בעזה. טיסה שהובילה סיוע מירדן עלתה כ-30 אלף דולרים, כך על פי העיתון, והצריכה תשעה אנשי צוות מנוסים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו