"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טבח במרכז קניות בטקסס: ילד בן 5 ושבעה מבוגרים נרצחו
החשוד נכנס לקניון בעיר אלן, כ-40 ק"מ מצפון לדאלאס, והחל לירות בעוברים ושבים • שבעה נפצעו • היורה נוטרל על ידי שוטר מזדמן שהיה במקום • מפקד המחוז: "מעריכים שהמפגע פעל לבדו" • מושל טקסס: "טרגדיה שלא ניתן לתאר"

Loading...

אנשים בורחים בריצה ממרכז הקניות בטקסס // קרדיט: רויטרס

תיעוד מהזירה

טבח במרכז קניות בטקסס: ילד בן 5 ושבעה מבוגרים נרצחו

החשוד נכנס לקניון בעיר אלן, כ-40 ק"מ מצפון לדאלאס, והחל לירות בעוברים ושבים • שבעה נפצעו • היורה נוטרל על ידי שוטר מזדמן שהיה במקום • מפקד המחוז: "מעריכים שהמפגע פעל לבדו" • מושל טקסס: "טרגדיה שלא ניתן לתאר"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שוב טבח בארה"ב:אירוע ירי מחריד התרחש בעיר אלן במדינת טקסס. אמש (צהרי שבת, זמן מקומי) נכנס חמוש למרכז הקניות "אלן פרימיום אאוטלטס", בשעה שהיה הומה אדם, ירה והרג לפחות שמונה אזרחים, אחד מהם ילד, ופצע לפחות שבעה נוספים.

המונים יצאו בידיים מורמות ממרכז הקניות , צילום: רויטרס

על פי דיווחים, החשוד הגיע למרכז הקניות, הממוקם כ-40 ק"מ מצפון לדאלאס ולפתע פתח באש. יותר מ-36 יריות נורו לעבר באי הקניון במהלך האירוע. לאחר שהרוצח טבח בשמונה אנשים לפחות, הוא נורה למוות בידי שוטר מתחנת המשטרה המקומית שהגיע למקום עקב קריאה אחרת כמה דקות קודם לכן. כל הפצועים פונו לאשפוז בבתי החולים שבאזור.

בסרטון שצולם באמצעות מצלמת רכב נראה החמוש יוצא ממכונית, ומיד לאחר מכן יורה יותר מ-30 יריות לעבר אנשים במדרכה סמוכה. המוני אנשים יצאו ממרכז הקניות דקות לאחר מכן בשיירה, כשידיהם מורמות מעלה.

איש ביטחון מחוץ למרכז הקניות בטקסס שבו התבצע הירי, צילום: אי.פי
כוחות משטרה ועדי ראייה נאספים מחוץ לזירת הירי בארה"ב, צילום: אי.אף.פי

"צעד על המדרכה וירה לכל עבר"

מפקד תחנת המשטרה באלן, בריאן הארי, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס: "בשעה 15:36 שוטר שלנו היה באזור בשל קריאה אחרת. הוא שמע יריות, איתר את היריות, איתר את היורה, נטרל את היורה ונטרל את האיום. אנו מאמינים בשלב זה כי היורה פעל לבדו. נפתחה חקירה בגיבוי גורמים מקומיים, מחוזיים, מדינתיים ופדרליים".

מושל טקסס, גרג אבוט, פרסם הודעה ובה הביע את צערו על אירוע הירי במרכז הקניות והשתתף באבלן הכבד של משפחות הנרצחים. "זוהי טרגדיה בלתי ניתנת לתיאור במילים", מסר והצהיר על נכונותו לסייע לרשויות באלן בכל צורך.

זירת אירוע הירי בטקסס. מרכז הקניות "אלן פרימיום אאוטלטס", צילום: רויטרס
"טרגדיה בלתי ניתנת לתיאור במילים". מושל טקסס גרג אבוט (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

עד ראייה לירי שעובד באחת מחנויות הקניון, סיפר כי שמע שני סבבי יריות. "הייתי צריך לחזור לחזית החנות כדי לנעול את הדלת. ואז ראיתי שוטרים נכנסים ומסוקים באוויר". עד אחר סיפר לרשת הטלוויזיה המקומית WFAA-TV כי היורה "צעד על המדרכה וירה בחוץ לכל עבר באמצעות רובה".

צעיר נוסף בשנות השלושים בחייו שבילה במרכז הקניות סיפר כי היה באחת החנויות, עד ששמע קולות ירי חזקים ביותר. לדבריו, הקונים שהיו בחנות התפזרו בבהלה ובצעקות, עד שעובדי המקום ליוו אותם אל חדרי ההלבשה, ומשם לחדר אחורי שבו כולם נעלו את עצמם והסתתרו עד להגעת כוחות משטרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...