ניקי היילי. תצטרך לחשב מסלול מחדש | צילום: רויטרס

הקרב במפלגה הרפובליקנית - היילי מול טראמפ: "יש צורך בחילופי דורות"

השגרירה באו"ם לשעבר תשיק את הקמפיין שלה במפלגה הרפובליקנית • היילי בת ה-51 נחשבה בעבר למקורבת של הנשיא • היילי נימקה את החזרה בה מהבטחה שלא להתמודד מול טראמפ ב"בעיות כלכליות במדינה"

עכשיו זה רשמי: ניקי היילי, שגרירת ארה"ב האו"ם לשעבר, תתמודד בבחירות המקדימות במפלגה הרפובליקנית מול דונלד טראמפ, זאת לקראת הבחירות לנשיאות ב-2024. 

בכך, היא המועמדת הראשונה שמתייצבת מול הנשיא לשעבר, לאחר שבעבר נחשבה למקורבת שלו ולאחרונה, על רקע הריצה המתוכננת החלה לבקר את הנשיא לשעבר. היילי בת ה-51 תישא הלילה (רביעי שעון ארה"ב) הצהרה בקמפיין בעיר צ'רלסטון שבדרום קרוליינה – המדינה שבה שימשה כמושלת בין 2011 ל-2017.

שגרירת ארה"ב לאו"ם ומושלת דרום קרוליינה לשעבר הודיעה כי תתמודד מול טראמפ על המועמדות הרפובליקנית בבחירות 2024. בכך חזרה בה היילי מהבטחתה שלא לאתגר את הבוס לשעבר. לדבריה, שינתה את דעתה בחודשים האחרונים. את ההחלטה נימקה ב"בעיות הכלכליות במדינה" ובצורך בחילופי דורות", ברמז ברור לגילו של טראמפ בן ה-76.

הנשיא דונלד טראמפ וניקי היילי, צילום: צילום: רויטרס

"עליכם לדעת זאת עליי: אני לא משלימה עם בריונים", אמרה היילי בהודעה מוקלטת. "וכשבועטים בהם חזרה, זה כואב יותר עם עקבים. אני ניקי היילי ואני רצה לנשיאות". אם תזכה במועמדות המפלגה ולאחר מכן בנשיאות, תהיה היילי הנשיאה הראשונה בתולדות ארה"ב וכן ראש המדינה הראשונה ממוצא הודי.

היילי בת ה-51 היא הראשונה מבין המועמדים הפוטנציאליים לנשיאות שקוראת תיגר על טראמפ. טרם הכריזו על התמודדותם על הכרטיס הרפובליקני, אך צפויים לעשות זאת סגן הנשיא לשעבר, מייק פנס, מזכיר המדינה מייק פומפאו, ומושל פלורידה רון דה סנטיס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...