ביידן מתקבל על ידי נשיא מקסיקו אוברדור | צילום: אי.אף.פי

פסגת "שלושת האמיגוס": ביידן נחת במקסיקו וייפגש עם הנשיא ועם ר"מ קנדה

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הגיע לפנות בוקר לביקור רשמי בן יומיים במקסיקו השכנה • צפוי להיפגש עם מקבילו אנדרס מנואל לופס אוברדור ועם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו • על הפרק: המלחמה בזרם המהגרים העצום ובהברחת סמים • ברקע: תפיסת בנו של "אל צ'אפו"

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הגיע לפנות בוקר לביקור רשמי בן יומיים במקסיקו השכנה, שם צפויה לו פגישה עם מקבילו המקומי אנדרס מנואל לופס אוברדור ועם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו כחלק מ"פסגת המנהיגים הצפון-אמריקנים", המכונה גם "פסגת שלושת אמיגוס".

המטוס הנשיאותי אייר פורס 1 נחת לפנות בוקר (שעון ישראל) בזומפנגו, שם התקבל ביידן על ידי משמר כבוד והנשיא המקסיקני. ביידן עתיד להיפגש עם אוברדור בשעות הקרובות לשיחה בארבע עיניים שבה ידונו בין היתר בשיתוף הפעולה הכלכלי ובמלחמה נגד הסמים של שתי המדינות.

מסדר כבוד לכבוד ביידן בנמל התעופה במקסיקו סיטי, צילום: אי.פי

ארה"ב מתמודדת עם זרם עצום של מהגרים ממקסיקו, שמספרם נסק בשנה האחרונה והגיע לשיא של 2.2 מיליון איש שניסו לחצות את הגבול אל שטח ארה"ב - השיעור הגבוה ביותר מאז 1960. לצד המהגרים נלחמת ארה"ב בהברחה מעבר לגבול של סמים, בעיקר אופיואידים קטלניים. בכך מנסה הנשיא גם לדחוף את הקונגרס לחוקק חוקים חדשים לתיקון מה שהוא מכנה מערכת הגירה "שבורה".

ערב נסיעתו ציין הנשיא בטוויטר כי יש צורך "להרחיב מסלולים חוקיים להגירה מסודרת", והוסיף: "אנחנו יכולים לעשות זאת תוך הגבלת ההגירה הבלתי חוקית".

מבצע קטלני

ביקורו של ביידן במקסיקו נערך בצילו של מבצע צבאי קטלני ומורכב במיוחד בשבוע שעבר שבסופו נתפס אובידיו גוזמן-לופס, בנו הצעיר של ברון הסמים ומנהיג הקרטל של סינלואה לשעבר חואקין "אל צ'אפו" גוזמן. במהלך המהומות נהרגו עשרה חיילים וכ-20 חמושים מקרטל הסמים סינלואה. עתה חוששים השלטונות המקסיקניים כי תפיסתו של גוזמן-לופס תחריף את המלחמה בין קרטלי הסמים.

מהגרים מקסיקניים במהלך ניסיון מעבר הגבול לאל-פאסו, צילום: אי.אף.פי

קודם לכן ערך ביידן ביקור בזק בעיר הגבול אל פאסו שבטקסס – סיור ראשון שלו לאורך הגבול הדרומי מאז נכנס לתפקידו לפני כשנתיים. בביקור זה הוא ביקר במרכז לשירותי המהגרים של המחוז והבטיח משאבים כדי לחזק את רשויות החוק באזור במלחמתם בתופעת המסתננים הבלתי חוקיים. "הם צריכים המון משאבים ואנחנו נביא אותם", אמר בשיחה עם כתבים. מושל טקסס, גרג אבוט הרפובליקני, שנכח בביקורו של הנשיא, אמר כי "הוא הגיע באיחור של שנתיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...