אילון מאסק: "שבבים במוח בני האדם - תוך חצי שנה"

הבעלים של טסלה וטוויטר מתכנן מהפכה בתחום הרפואי • "אנו מאמינים כי השבבים עשויים להעניק ראייה לאדם עיוור", סיפר המיליארדר • עם זאת, לא בטוח כלל שהרשויות בארה"ב יאשרו את ביצוע הפרויקט

בקרוב שבבים במוח?, צילום: Getty Images

הבעלים של טסלה וטוויטר, אילון מאסק, הצהיר היום (חמישי) כי "יהיו שבבים במוח בתוך חצי שנה". הפרויקט השאפתני של המיליארדר צפוי להביא למהפכה גדולה בתחום הרפואי.

מדובר בשבב בשם BCI, או בעברית "ממשק מוח-מחשב" שמטרתו להיות מושתל במוח של אנשים בעלי מוגבלויות שונות כמו משותקים, חולים בטרשת אמיוטרופית צידית (ALS), או אלו שסובלים מתופעות לוואי בעקבות שבץ מוחי, בין היתר, ולגרום להם לתקשר באמצעות המחשבות.

הבעלים של "ניוראלינק", המתמחה בתחום הנוירוטכנולוגיה, אישר במהלך אירוע של החברה בקליפורניה כי הם שואפים להתחיל בהשתלת שבבים במוחות של מטופלים בתוך חצי שנה.

"עד כמה שזה יישמע מופלא, אנחנו בטוחים שאפשר להחזיר את תפקוד הגוף המלא למי שיש לו חוט שדרה שבור", גילה מאסק, ואף העריך כי השבב יעזור לאנשים שאיבדו את הראייה "לראות מחדש, גם אם הם מעולם לא ראו בעבר".

על פי סוכנות הידיעות "בלומברג", שלב ניסוי ראשוני נערך כבר בקופים, כשבאחד המקרים בעל החיים הצליח להקליד "טלפתית" על גבי מסך. תקוותו של מאסק היא שבעתיד השבב יאפשר להעביר מידע באופן שוטף בין מחשבים לבני אדם.

"אתה כל כך רגיל להיות סייבורג דה-פקטו", אמר מאסק, "אבל אם אתה מקיים אינטראקציה עם הנייד שלך, אתה מוגבל", הסביר.

עם זאת, היוזמה של הטייקון נתקלה בביקורת רבה ולא בטוח שתעבור את המבחנים של הרשויות האמריקניות. למרות שיש לה מתחרים העוסקים בנושא בשלבים מתקדמים, הטכנולוגיה שמאסק מציע היא הרבה יותר פולשנית וכוללת פתיחה והסרה חלקית של הגולגולת כדי להשתיל את השבב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר