גלידת בן אנד ג'ריס | צילום: GettyImages

רוצים לעבוד בבן אנד ג'ריס האמריקנית? תיאלצו לצפות בסרטוני תעמולה פרו-פלשתיניים

על פי חשיפה באתר החדשות "ג'ואיש אינסיידר", יצרנית הגלידות כופה על עובדיה החדשים לצפות בסרטונים על "גזענות בסכסוך הישראלי פלשתיני" • באחד הסרטונים נראה עומאר שאקיר, פעיל BDS שייעץ לחברה, מסביר כי מבצע שומר החומות החל בגלל מאמצים לגרש פלשתינים מבתיהם במזרח ירושלים

יצרנית הגלידות בן אנד ג'ריס כופה על עובדים חדשים לצפות בסרטוני תעמולה פרו-פלשתיניים, כך חשף אתר החדשות היהודי "ג'ואיש אינסיידר". על פי החשיפה המדיניות התמוהה הזו היא חלק בלתי נפרד מתהליך האוריינטציה שעובדים מגויסים לחברה. 

עובד שאולץ לצפות בסדרת הסרטונים סיפר כי הם מתמקדים ב"גזענות בארה"ב ובסכסוך הישראלי פלשתיני". באחד הסרטונים נראה עומאר שאקיר, פעיל BDS שגורש מישראל ועובד כיום בארגון Human Rights Watch, כשהוא מסביר את "המדיניות הישראלית" על פי התפיסה הפלשתינית. 

שאקיר מסביר לעובדי החברה כי "ההסלמה האחרונה במאי 2021 (מבצע שומר החומות, ת.מ) החלה בגלל מאמצים לגרש פלשתינים מבתיהם במזרח ירושלים הכבושה, כחלק ממדיניות גדולה יותר שחלה גם על רצועת עזה". לאחר מכן הוא מספר לקהל השבוי שלו כי "למרות שישראל הסיגה את אוכלוסיית המתנחלים ואת כוחות הקרקע שלה מרצועת עזה ב-2005, היא ממשיכה ליישם שליטה ברצועה". 

עומאר שאקיר, בעזיבתו את הארץ ב-2019, צילום: גדעון מרקוביץ

על פי דיווחים קודמים, שאקיר ייעץ להנהלת בן אנד ג'ריס במהלך השנה שעברה, לפני ההחלטה של החברה להטיל חרם על יהודה ושומרון ולהפסיק למכור באזורים אלה את מוצריה. ההחלטה עוררה גל של תביעות נגד יצרנית הגלידות ונגד חברת האם שלה יוניליוור, ביניהן תביעה של הזכיין הישראלי שהחוזה עימו לא חודש בגלל שסירב לשתף פעולה עם החרם

"מעשים פסולים": תביעה ייצוגית נגד יוניליוור

בתוך כך, ביום רביעי הוגשה תביעה ייצוגית ראשונה נגד יוניליוור על ידי אחד מבעלי המניות שלה, בטענה כי כשלה בכך שאפשרה לבן אנד ג'ריס להפסיק למכור את מוצריה ביהודה ושומרון. על פי התביעה יוניליוור הסתירה באופן פסול את דבר ההחלטה לפני שבן אנד ג'ריס הודיעה עליה, מתוך הכרה בכך שהצעד עלול לגרום למדינות רבות בארה"ב להפסיק את השקעותיהן בה. 

בן כהן (משמאל) וג'רי גרינפילד, מייסדי "בן אנד ג'ריס", צילום: GettyImages

"כתוצאה ממעשיה הפסולים וממחדליה של הנתבעת, וכתוצאה מהירידה בערך השוק של מניית יוניליוור, התובע ואחרים העשויים להשתייך לתביעה הייצוגית סבלו מהפסדים ומנזקים משמעותיים", נטען בכתב התביעה שהוגש על ידי קרן פנסיה של שוטרים וכבאים מהעיירה סיינט קלייר שבמדינת מישיגן. 

בנוסף, מדינות בארה"ב, ביניהן ניו ג'רזי, אילינוי ופלורידה, החליטו למשוך את השקעותיהן מיוניליוור בעקבות החרם. בשבוע שעבר הודיעה גם מושלת ניו יורק קת'י הוקול כי המדינה תמשוך את השקעותיה ביוניליוור, המסתכמות ב-111 מיליון דולרים, אם החברה לא תבטל את החרם על יהודה ושומרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...