ארצות הברית לא מעוניינת לפתוח במלחמה בין נאט"ו ורוסיה, כך אמר הנשיא האמריקני ג'ו ביידן במערכת מאמר שפורסם הלילה (רביעי) בעיתון "הניו יורק טיימס".
"עם כמה שאני לא מסכים עם פוטין ומוצא את הפעולות שלו שערורייתיות, ארה"ב לא תנסה להביא להדחתו במוסקבה", כתב הנשיא במאמר, חודשיים לאחר שאמר כי מקבילו הרוסי לא יכול להישאר בשלטון. "כל עוד ארה"ב או בנות בריתה לא מותקפות, לא נתערב באופן ישיר במשבר הזה, לא בכך שנשלח חיילים להילחם באוקראינה או שנתקוף כוחות רוסים". עוד כתב ביידן כי ארה"ב "לא מעודדת או מאפשרת לאוקראינה לתקוף מעבר לגבולותיה. אנו לא רוצים להאריך את המלחמה הזו רק כדי לגרום לכאב נוסף לרוסיה".
באותו מאמר, ביידן כתב גם כי המטרה האמריקנית באוקראינה היא לראות כיצד המדינה מגיעה למצב שבו היא נשארת עצמאית ודמוקרטית ובעלת היכולות להרתיע ולהגן על עצמה מתוקפנות נוספת.
ביידן ביקש גם להדגיש כי ארה"ב לא תקבל בשום צורה שימוש בנשק גרעיני במהלך המלחמה באוקראינה. "אהיה ברור: כל שימוש בנשק גרעיני במלחמה הזו בכל קנה מידה יהיה לא מקובל באופן מוחלט לנו ולשאר העולם, מה שעלול להביא להשלכות חמורות", כתב.
בתוך כך, מהבית הלבן נמסר הלילה כי ביידן וצוותו עדיין שוקלים אם לשלוח מערכות טילים ארוכי טווח לאוקראינה, אותם ביקשה המדינה כמה פעמים מבנות בריתה, אבל שהם לא רוצים שהממשל בקייב ישתמש בהם כדי לתקוף בשטחי רוסיה. על פי דיווח בסוכנות הידיעות האמריקנית "רויטרס", גורמים בממשל ביידן אמרו כי הנשיא ויועצי הביטחון שלו נמצאים בשלבים האחרונים של הכנת משלוח חדש של חבילת נשק לאוקראינה. על פי הערכות, ההודעה על החבילה צפויה להתפרסם במהלך הימים הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו