"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סערה בצ'ילה: אביו של המועמד לנשיאות היה חבר במפלגה הנאצית

מסמכים שנחשפו בכלי התקשורת במדינה מראים כי חוזה קאסט שיקר באשר למעשיו של אביו במהלך מלחמת העולם השנייה • "אבי נאלץ להתגייס לצבא הגרמני, לא הייתה לו אפשרות אחרת", אמר המועמד המוביל לנשיאות

,עודכן
0השמעה
חוזה אנטוניו קאסט בכנס בחירות, צילום: רויטרס

חוזה אנטוניו קאסט, מועמד הימין בבחירות לנשיאות צ'ילה חולל סערה לאחר שמסמכים שנחשפו בגרמניה הראו כי אביו נרשם כחבר במפלגה הנאצית.

המסמכים, שהופיעו לראשונה ברשתות החברתיות ולאחר מכן אושרו על ידי הרשויות בגרמניה, כוללים תעודת חבר של מיכאל קאסט, אביו של המועמד הצ'יליאני, המעידה כי האיש נרשם מרצונו למפלגה, שכן חברות במפלגה הנאצית לא הייתה חובה. הדברים עומדים בסתירה עם טענות שהשמיעה קאסט בעבר כי אביו לא היה נאצי ונאלץ להתגייס לוורמאכט בשל החוק.

דיוקן של קאסט במדים נאצים בבירה סנטיאגו,צילום: איי.אף.פי

"כשהייתה מלחמה הגיוס היה חובה ובחור צעיר בן 17 או 18 לא יכול היה להגיד שהוא לא מתגייס, הוא היה נורה למוות אחרי שהיה אומר כזה דבר", הסביר קאסט על אביו בשנת 2018. אך המסמכים החדשים מצביעים על כך שאביו של המועמד, שמת בשנת 2014, לקח חלק פעיל מרצונו במנגנון הנאצי.

קאסט בן ה-55 מתמודד בפעם השנייה לנשיאות צ'ילה לאחר שהתמודד בעבר על התפקיד וחול לסערה כשהביע את תמיכתו ברודן הצ'יליאני לשעבר, אוגוסטו פינושה, ואמר כי היה מעוניין "לשתות תה ולשוחח" עם הרודן האכזרי שהלך לעולמו.

קאסט, קתולי ואיש משפחה שחרט על דיגלו אידיאולוגיה שמרנית, מתמודד בבחירות מול איש השמאל הצעיר, גבריאל בוריק, פעיל מחאה וסוציאליסט. קאסט זוכה לתמיכה רבה בעיקר בקרב המעמד הביננוני, שחושש כי ניצחון סוציאליסטי בבחירות ישים קץ ליותר משלושה עשורים של צמיחה כלכלית אדירה במדינה הדרום אמריקנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר