"10,000 לוחמים נוספים בדרך": צפון קוריאה עמוק בבוץ הרוסי

נשיא אוקראינה חושף כי יותר מ-8,000 חיילים צפון קוריאנים שוהים כעת בשטח רוסיה ופיונגיאנג מתכננת תגבורת נרחבת • הדיווח מגיע על רקע עדותו של קים ג'ונג און ששיבח את חייליו שקיבלו פקודה להתאבד בשבי, ומעלה תהיות על הצעד הבא של פוטין

קים ג'ונג און מחבק לוחם ששב מאוקראינה | צילום: רויטרס

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הודיע אתמול (שני) כי צפון קוריאה נערכת להציב 10,000 חיילים נוספים בשטח רוסיה. בהצהרה שפרסם ברשת החברתית X ציין זלנסקי כי כבר עתה שוהים יותר מ-8,000 לוחמים מצפון קוריאה בחזית הרוסית.

דבריו של הנשיא האוקראיני חושפים את העמקת שיתוף הפעולה הצבאי בין מוסקבה לפיונגיאנג. המהלך הנוכחי מצטרף למשלוח של כ-15,000 חיילים צפון קוריאנים שחצו את הגבול לרוסיה בין סוף שנת 2024 ליוני 2025. שתי המדינות הכחישו בתחילה את המעורבות הצבאית, אך הודו בה לבסוף באפריל אשתקד.

נוכחות הכוחות הצפון קוריאנים מלווה בהוראות לחימה נוקשות. באפריל האחרון אישר מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און כי החיילים שנשלחו לסייע לרוסים קיבלו פקודה להתאבד במקום ליפול בשבי האוקראיני. בטקס חנוכת מרכז זיכרון בפיונגיאנג שיבח קים את הלוחמים שבחרו להפעיל מטעני חבלה על עצמם, וכינה אותם גיבורים ששומרים על כבוד המדינה. מרכז הזיכרון כולל ציוד לחימה מערבי שנפל שלל בידי הצבא הרוסי, וקים הגדיר את המערכה כהיסטוריה חדשה של ידידות שנכתבה בדם.

התמורה שמקבלת פיונגיאנג עבור שליחת חייליה כוללת סיוע כלכלי, אספקת מזון ותמיכה טכנית ממוסקבה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין פנה לאחרונה לקים במכתב שבו הציג את שיתוף הפעולה כסמל לאחדות בין המדינות.

ראש המועצה לביטחון של רוסיה סרגיי שויגו בביקור בצפון קוריאה | צילום: AFP

לדברי גורמים באוקראינה, פקודות ההתאבדות נאכפות בשטח הלכה למעשה. עד כה נלכדו בחיים רק שני חיילים צפון קוריאנים המוחזקים במדינה. פיונגיאנג טענה בעבר כי איבדה 101 חיילים בלבד במערכה, נתון שמומחים במערב מטילים בו ספק רב. ההיערכות לקליטת רבבות הלוחמים החדשים מצביעה על ניסיון רוסי להגביר את העומס על הכוחות האוקראינים לקראת המשך הלחימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...