"13 אלף דולר או שתיעצרי": כך הסתיים ניסיון הסחיטה של צעירה יהודייה

קבוצת מתחזים הפעילה הונאה שכללה שליחת סיסמאות, שליחים ואיסוף מזומנים בסכום של 18,000 דולר • רק לאחר שהצעירה פנתה לארגון “השומרים” של הקהילה היהודית בוויליאמסבורג ולמשטרה, הסתיים ניסיון הגבייה השני במעצר

ניסיון סחיטה בטלפון , Gemini
המתחזה הציגה את עצמה כשוטרת ודרשה תשלום. אילוסטרציה | צילום: Gemini

וויווי שו (39) משכונת סאנסט פארק בברוקלין, נידון לעונש של עד ארבע וחצי שנות מאסר לאחר שהורשע במעורבות בהונאת התחזות לרשויות, שבמסגרתה נגנבו 18,200 דולר מצעירה יהודייה בת 22 משכונת ויליאמסבורג. שו הודה בגניבה בנסיבות מחמירות מדרגה שלישית בבית המשפט העליון בברוקלין. 

האירוע התרחש ב-17 ביולי 2025, כאשר אישה שהציגה את עצמה כקצינת אכיפה פדרלית בארה"ב, התקשרה אל הצעירה בטענה כי הוצא נגדה צו מעצר בחשד להלבנת הון. היא שכנעה אותה שאם לא תמשוך 13 אלף דולר מחשבון הבנק שלה ותפקיד בחשבון אחר - היא עלולה להיעצר. כאשר הבנק עצר את ההעברה מחשד להונאה, המתקשרת ביקשה מהצעירה לחזור הביתה ולהמתין לאדם שיגיע לאסוף את הכסף.

בהמשך הגיעו לבית שני גברים. אחד מהם מסר סיסמה שהמתחזה כבר נתנה לצעירה בשיחת הטלפון, וכך שכנע אותה שהוא האיש שנשלח לאסוף את הכסף. הוא לקח את 13 אלף הדולרים ונעלם. שוטר שהגיע לביתה של הצעירה ענה לשיחה נוספת מהמתחזה והורה לה להפסיק ליצור קשר עם הקורבן. 

הודות לארגון המתנדבים ולמשטרה , האחראים נתפסו. שכונת וויליאמסבורג // צילום: AFP | צילום: AFP

על אף האזהרה, דרישה נוספת הגיעה עוד באותה ערב לסכום של 5,200 דולר במזומן, שהיו אמורים להימסר ל"בלש סמוי". הצעירה דיווחה על איסוף הכסף המתוכנן לארגון המתנדבים "שומרים" - הפועל בעיקר בתחומי הקהילה החסידית-יהודית בשכונה - ולמשטרה. יומיים לאחר מכן הגיע שו לביתה במכונית קאדילק שחורה, הזדהה בשם “ג'ק” ומסר את הסיסמה שנקבעה מראש. זמן קצר לאחר שלקח את הכסף הוא נעצר על ידי המשטרה ואנשי השומרים, והכסף נמצא ברכבו.

התביעה מסרה כי לאחר המעצר אותרו 12 מספרי טלפון המקושרים לתרמית. עוד עלה בחקירה כי המפעילים השתמשו בשירותי טלפוניה מבוססי אינטרנט, עם כתובות IP ממספר מדינות באסיה. בהודעה לא נמסר אם אותרו או נעצרו המתחזה הטלפונית ושני הגברים שלקחו את התשלום הראשון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר