"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

37 חשודים בכרייה בלתי חוקית נמצאו מתים במעצר בניגריה

החשודים הוחזקו בתא שבו שהו 65 בני אדם • הרשויות טוענות כי ייתכן שהתפרצות מחלה גרמה למותם • ניצול: "לא היה לנו אוורור והתחלנו להיאבק על אוויר"

0השמעה
בני משפחה וקרובי משפחה של כורים, שנעצרו בחשד לכרייה בלתי-חוקית, ממתינים מחוץ לבית חולים בעיר מינה שבניגריה, שבו מאוחסנות גופותיהם , אי.פי
בני משפחה וקרובי משפחה של כורים, שנעצרו בחשד לכרייה בלתי-חוקית, ממתינים מחוץ לבית חולים בעיר מינה שבניגריה, שבו מאוחסנות גופותיהם | צילום: אי.פי

לפחות 37 חשודים שנעצרו בחשד לכרייה בלתי חוקית נמצאו מתים אתמול (חמישי) בעת שהוחזקו במעצר בניגריה. גורמים רשמיים טענו כי התפרצות של מחלה היא שגרמה למותם, אך ניצול מהאירוע סיפר לסוכנות הידיעות AP כי 65 עצורים נדחסו לתא בעל אוורור לקוי, והעלה את האפשרות שהם נחנקו.

מושל מדינת ניז'ר שבמרכז-צפון ניגריה, פארמר מוחמד אומרו באגו, אמר כי 37 העצורים מתו כשהיו בחזקת חיל ההגנה האזרחית והביטחון של ניגריה (NSCDC). הוא הכריז על שלושה ימי אבל לזכר ההרוגים, כך מסר דוברו, בולוגי איברהים.

העצורים הוחזקו במעצר מאז שהסוכנות ביצעה מעצרים ביום שלישי וברביעי, בחשד לכרייה בלתי חוקית במדינה, כך מסר ראש ה-NSCDC במדינת ניז'ר, סוברו סיאקה אניבייה, בהודעה אתמול. אניבייה אמר כי הסוכנות חושדת שמחלה גרמה למותם, אך גופות העצורים הועברו לבית חולים מקומי לצורך "בדיקה רפואית נוספת כדי לקבוע את סיבת המוות בפועל". הוא לא פירט באיזו מחלה מדובר.

"היינו דחוסים ולא היה אוורור שאפשר לנו לנשום כמו שצריך", סיפר הניצול, דאודה שהו. "פתאום הבנו שאנחנו לא יכולים לנשום והתחלנו להיאבק כדי להגיע לאוויר צח".

שהו, ששוחח עם AP בבית החולים הכללי במינה, שאליו הועברו הגופות לצורך בדיקה, סיפר כי העצורים ניסו למשוך את תשומת לבם של המאבטחים באמצעות דפיקות על דלת התא.

שפאטו סולימאן איבדה באירוע את שני בניה. בשיחה עם AP בבית החולים במינה, לצד גופותיהם, היא התחננה בפני הממשלה להתערב.

משטרת מדינת ניז'ר מסרה כי פתחה בחקירה וקראה לקרובי משפחתם של ההרוגים למסור כל מידע שעשוי לסייע בחקירה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר