נס: אחרי שאיבדה את בנה - אם בת 54 הביאה לעולם בת

כריסטינה בת ה-54 ובעלה קונסטנטינוס בן ה-60 איבדו את בנם בתאונת דרכים, והחליטו להילחם בשעון הביולוגי ובמגבלות החוק ביוון • רגע לפני שהגיעה לרף הגיל המרבי להפריה חוץ-גופית, היא ילדה תינוקת בריאה מעובר שהוקפא לפני 22 שנים • "החלטנו לתת לחיים הזדמנות שנייה ולצאת מהחושך"

כריסטינה ראפטי-צלפי אוחזת בבתה ג'ורג'יה, בעוד בעלה קונסטנטינוס ראפטיס מתבונן בהן , AP
כריסטינה ראפטי-צלפי אוחזת בבתה ג'ורג'יה, בעוד בעלה קונסטנטינוס ראפטיס מתבונן בהן | צילום: AP

לידה חריגה ביוון: חודשים לאחר מות בנה בן ה-21 ורגע לפני שפקע תוקף הביצית שהקפיאה במשך 22 שנים - אישה בת 54 ילדה בת.

כריסטינה ראפטי-צלפי ובעלה קונסטנטינוס ראפטיס בן ה-60, קיבלו החלטה לנסות להביא ילד נוסף לעולם באמצעות העובר המוקפא שלהם, חודשים ספורים לאחר שבנם בן ה-21, גאורגיוס, נהרג בתאונת דרכים באוקטובר האחרון. הזוג התמודד מול מרוץ נגד הזמן בשל מגבלת הגיל ביוון, המציבה את גיל 54 כרף העליון לנשים לביצוע טיפולי הפריה חוץ-גופית (IVF). הם נאלצו להשיג אישור מיוחד מהרשות הלאומית.

"חלון הזדמנויות צר"

"היה לי חלון הזדמנויות של חודשיים וחצי בלבד", אמרה ראפטי-צלפי. "זה היה מלחיץ, אבל עם כוח פנימי ותמיכה מהרופא שלנו וכל הצוות שלו, עברנו כל מכשול". ראפטי-צלפי ילדה ביום רביעי באתונה תינוקת במשקל 3.49 קילוגרמים. השניים קראו לה ג'ורג'יה, על שמו של בנם המנוח, שגם הוא נולד בזמנו באמצעות הפריה חוץ-גופית.

התינוקת שנולדה לזוג המבוגר ביוון | צילום: AP

"החלטנו לתת לחיים הזדמנות שנייה, לעשות התחלה חדשה, להביא חיים חדשים לביתנו ולהמשיך את הסיפור של המשפחה שלנו", אמרה. "האיחול שלי עבורה הוא שתגדל בריאה ומאושרת, מלאת שמחה כמו הילד הראשון שלנו, שמילא את הבית שלנו בצחוק".

ג'ורג'יה נולדה מהעובר של ראפטי-צלפי שהוקפא לפני יותר מ-22 שנים – פרק זמן ארוך באופן יוצא דופן שבו ביצית מופרית נשארת בהקפאה עד להריון ולידה. בשנה שעברה, בתהליך המכונה "אימוץ עוברים", בני זוג מאוהיו הביאו לעולם תינוק שהתפתח מעובר שהיה מוקפא במשך יותר מ-30 שנה - הישג שזכה להכרה בספר השיאים של גינס.

קוסטאס פאנטוס, רופא הנשים של ראפטי-צלפי ויו"ר האגודה היוונית לרפואת פריון, טען כי הגבלות הגיל ביוון על טיפולי הפריה דורשות בחינה מחדש, בייחוד על רקע הירידה בשיעור הילודה במדינה. "החוק סוער מאוד: 54 ויום אחד כבר אינו מותר. אולי הגיע הזמן שזה ישתנה", אמר ד"ר פאנטוס. "אני חושב שזו זכות שלא צריך למנוע מהורים".

ראפטיס, האב, סיפר כי הוא אסיר תודה עמוקות לרופא על שהחזיר את התקווה למשפחתו. "הוא לקח אותנו ביד ומשך אותנו החוצה מהחושך הכי עמוק שלנו", אמר. "ברחנו מהחושך הזה, ואני מאמין שיש לנו עכשיו המון למען מה לחיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר