טראמפ מתקבל בבייג'ינג. צילום: REUTERS

טראמפ נחת בבייג'ינג: ״תהיה לנו מערכת יחסים נהדרת״ | לו"ז הביקור ההיסטורי

ביקורו של טראמפ בסין הוא הראשון של נשיא אמריקני מאז ביקורו במדינה ב-2017, ועל המטוס הגיעו גם מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ואילון מאסק • המפגשים הרשמיים יחלו מחר כשעל סדר היום סחר, איראן וטייוואן

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נחת היום (רביעי) בבייג'ינג והחל את ביקורו הרשמי בסין במהלכו ייפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג, כאשר מדובר בביקור הראשון של נשיא אמריקני בסין מאז ביקורו שלו עצמו ב-2017. לטראמפ זכה לקבלת פנים שכללה משמר כבוד צבאי ושלוש מאות צעירים שהניפו דגלי שתי המדינות. על המטוס טסו, בין היתר, מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ואילון מאסק.

המפגשים הרשמיים עם שי יחלו מחר (חמישי) בטקס קבלת פנים ופגישה בהיכל העם הגדול, מושב הפרלמנט הסיני. אחר הצהריים מחר יבקרו השניים יחד במקדש השמיים ההיסטורי שבמרכז בייג'ינג, אחד הסמלים המזוהים ביותר עם הקיסרות הסינית, ובערב תתקיים ארוחה רשמית. ביום שישי מתוכננת פגישת המשך קצרה לפני שטראמפ ישוב לוושינגטון.

על סדר היום: הסדרת הסכמי הסחר, המלחמה באיראן, עסקת מכירת הנשק לטייוואן שאישר ממשל טראמפ וסוגיות הקשורות בטכנולוגיית AI. לפני הנחיתה פרסם טראמפ פוסט בו כתב כי בכוונתו לבקש משי ״לפתוח״ את סין בפני חברות אמריקניות. ״זו תהיה הבקשה הראשונה שלי״, כתב.

דובר משרד החוץ הסיני אמר כי סין מוכנה ״להרחיב את שיתוף הפעולה, לנהל את חילוקי הדעות ולהזרים יציבות וודאות רבה יותר לעולם הסוער״.

משמר הכבוד שקיבל את פניו של טראמפ, צילום: AFP

לפני שעזב את הבית הלבן אמר טראמפ לעיתונאים: ״אנחנו שתי המעצמות. אנחנו המדינה החזקה בעולם מבחינה צבאית, וסין נחשבת לשנייה״. הוא הוסיף כי ״תהיה לנו מערכת יחסים נהדרת לעשרות שנים קדימה״, וטען כי ביקור גומלין של שי בארה"ב יערך במהלך השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...