מתקפה חסרת תקדים של אנשי ארגון "צבא השחרור של בלוצ'יסטן" זעזעה במהלך סוף השבוע את פקיסטן ורק היום (רביעי) החלו גורמים רשמיים במדינה להתייחס למתקפה ולתוצאותיה.
על פי מידע העולה מחבל בלוצ'יסטאן, לאחר ימים של אפלה תקשורתית, כוחות של הארגון הבדלני, המעוניין בעצמאות לחבל הארץ המשתרע בשטחי איראן ופקיסטן, תקפו עשרות נקודות שונות ברחבי החבל, כולל את בירתו כוויתה.והרגו עשרות אנשי כוחות הביטחון הפקיסטני.
בעיירה נושקי, הנמצאת סמוך לגבול אפגניסטן בצפון החבל, הצליחו המתקוממים להשתלט על תץחנת המשטרה, בסיס המודיעין הצבאי וכן בית המשפט ואתרים שונים בעיירה. בין המתקוממים בלטה נוכחותן של נשים לוחמות, דבר שתפס מיד את תשומת הלב והשיח התקשורתי במדינה.
לאחר שהזרים לאזור כוחות רבים מלווים במסוקי קרב ומל,טים, צבא פקיסטן ניהל מצור של שלושה ימים על העיירה והמתקוממים ועל פי טענתה של איסלמבאד, אתמול עלה בידי הכוחות לכבוש מחדש את כל היישוב, שחלקים נרחבים ממנו נהרסו בלחימה. צבא פקיסטן אף פרסם תמונות קשות לצפיה של אנשים מתהדרים בגופות של החמושים שנהרגו בקרבות.
בלוצ'יסטן, המחוז הגדול והעני ביותר בפקיסטן, עשיר במינרלים, גובל באיראן ובאפגניסטן, והוא ביתם של השקעות בייג'ינג בנמל המים העמוקים גוואדר ובפרויקטים אחרים. המדינה מתמודדת עם התקוממות בת עשרות שנים בהובלת בדלנים בלוצ'ים אתניים המחפשים אוטונומיה רבה יותר ונתח גדול יותר ממשאביה הטבעיים.
"צבא השחרור של בלוציסטאן", שקרא לאזרחי המחוז לתמוך בתנועה, הודיעה ביום שלישי כי הרג 280 חיילים במהלך מבצע "הרוף", הסופה השחורה, אך לא מסרה ראיות. גורמי ביטחון אמרו כי פיגועי סוף השבוע החלו בשעה 4 לפנות בוקר ביום שבת עם פיגועי התאבדות בנושקי ובנמל הדייגים פאסני ופיגועי ירי ורימונים ב-11 מקומות נוספים, כולל כוויתה.
המורדים השתלטו על לפחות שישה משרדי ממשל מחוזיים במהלך המצור והתקדמו בשלב מסוים עד למרחק של קילומטר אחד ממשרד ראש הממשלה המחוזי בקוויטה, כך מסרו גורמי משטרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
