גיבורה צעירה: חיה בת ה-14 הגנה על שני אחים וספגה במקומם את הכדור

בתוך הכאוס במתקפת הטרור בבונדי ביץ' באוסטרליה, חיה הבחינה בשני ילדים קטנים וקפצה עליהם כדי להגן עליהם מפני הכדורים שעפו באוויר • היא נורתה ברגלה, אך נשארה מעל הילדים עד שהגיעה עזרה

גיבורה צעירה - חיה בבית החולים. צילום: איחוד ההצלה

גיבורה אמיתית: חיה בת 14 פעלה באומץ וגבורה במתקפת הטרור בבונדי ביץ' ביום ראשון, שגבתה את חייהם של 15 בני אדם. חיה הגנה על שני ילדים והצילה את חייהם באומץ לב יוצא דופן למרות שנורתה בעצמה. 

חיה מאושפזת בבית חולים, הנערה הצעירה עברה ניתוח להוצאת הקליע וצפויה להחלים לחלוטין, וכונתה בעולם "גיבורה יהודייה צעירה". חיה נורתה ברגלה, ופרסם בתקשורת האוסטרלית כי אמם של שני הילדים עליהם הגנה נרצחה במתקפה, הרשויות טרם פרסמו את שמה.

זירת הירי ברחוב בונדי בעיר סידני שבאוסטרליה

ה"ג'רוזלם פוסט" דיווח, כי בתוך הכאוס, חיה הבחינה בשני ילדים קטנים וקפצה עליהם כדי להגן עליהם מפני הכדורים שעפו באוויר. היא נורתה ברגלה אך נותרה מעל הילדים עד שהגיעה עזרה, והיא פונתה לבית חולים סמוך לקבלת טיפול.

חיה סיפרה את החוויה הקשה לצוות הרפואי. היא תיארה ​​את הצורך האינסטינקטיבי שלה להגן על הילדים באותם רגעים מפחידים. רק לאחר מכן התברר גדולתה.

בתוך כך שוטר שנורה בפיגוע הטרור איבד את ראייתו בעין אחת. ג'ק היברט, בן 22, הצטרף למשטרה רק ארבעה חודשים קודם לכן. "בזמן ששירת והגן על הקהילה, ג'ק ספג שני פצעי ירי - אחד בראשו ואחר בכתפו", מסרה משפחתו בהצהרה.

ג'ק היברט בן 22 שאיבד את ראייתו בעין אחת ממתקפת הטרור בסידני, צילום: פייסבוק

"ג'ק היה בתפקיד, סייר בחגיגת חנוכה ופעל עם הקהילה בחוף בונדי, ג'ק נלקח לטיפול נמרץ ועבר מספר ניתוחים. למרות ששרד באורח נס, פציעותיו של ג'ק גרמו לאובדן ראייה באחת מעיניו וכעת הוא עומד בפני החלמה ארוכה ומאתגרת, עם ניתוחים נוספים הנדרשים".

שוטר נוסף סקוט דייסון, נפצע גם הוא בתקיפה, הוא משרת במשטרה במשך 18 חודשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר