דיווח: הגיבור שהסתער על המחבל בסידני - בעל דוכן מקומי בשם אחמד אל אחמד

גבר מוסלמי בן 43 הוא האיש שמופיע בסרטון כשהוא מתעמת על אחד הרוצחים בחוף בונדיי באוסטרליה, כך אמרו קרובי משפחתו לרשת חדשות מקומית • אחמד סובל משני פצעי ירי ומאושפז בבית חולים מקומי • "הוא גיבור במאה אחוז", אומר אחיינו

אחמד אל אחמד, גיבור הירי בסידני. צילום: רשתות חברתיות

בעוד אוסטרליה מתאבלת על נרצחי הטבח בחוף בונדיי שבעיר סידני, כלי התקשורת במדינה חיפשו את הגיבור שנראה בסרטון נאבק עם אחד המחבלים ושולף מידיו את הנשק. ערוץ החדשות המקומי 7NEWS דיווח כי הגיבור הוא בעל דוכן בחוף בונדיי בשם אחמד אל אחמד. 

תיעוד דרמטי: אזרח חוטף את הרובה מידי המחבל באוסטרליה - ויורה בו // ללא קרדיט

קרוב משפחה של הגיבור שסיכן את חייו כדי לחטוף את הנשק מאחד היורים דיבר, וחשף כי נורה פעמיים. בשיחה עם רשת החדשות האוסטרלית 7NEWS מחוץ לבית החולים, מוסטפא חשף כי בן דודו, אחמד אל אחמד בן ה-43, הוא זה שכנראה הציל חיים רבים כאשר נאבק עם היורה.

אחמד נורה פעמיים במהלך המהומה והיה אמור לעבור ניתוח הערב.מוסטפא אמר שלבן דודו, אב לשניים שבבעלותו חנות פירות בסאת'רלנד, לא היה ניסיון עם נשק אלא פשוט עבר לידו כשהחליט להתערב. "הוא בבית חולים ואנחנו לא יודעים בדיוק מה קורה בפנים", אמר מוסטפה.

"אנחנו מקווים שהוא יהיה בסדר. הוא גיבור במאה אחוז", אמר קרוב משפחתו של האיש, שככל הנראה הציל חיים רבים מספור באומץ בלתי ייאמן. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר